Logo

Την Παναγία Ιεροσολυμίτισσα υποδέχθηκε η Αθήνα

Κατηγορία: Αρχείο

 

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας  βρίσκεται από χθες στην Αθήνα. Την εικόνα μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα και τον Τάφο της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Γεθσημανή ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

 

Η εικόνα της Παναγίας, με λιτανευτική πομπή, πέρασε από τους δρόμους της Πλάκας και κατέληξε στον ναό των Αγίων Αναργύρων, που αποτελεί Μετόχιο του Παναγίου Τάφου.

Της λιτανείας προεξήρχε ο μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος ενώ συμμετείχαν οι μητροπολίτες Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, Γλυφάδας κ. Παύλος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Όταν η λιτανεία έφθασε στον ναό, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, μιλώντας στο παριστάμενο πλήθος, τόνισε τη σπουδαιότητα του ερχομού της εικόνας της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας στην Αθήνα καθώς η λαμπρή υποδοχή της είναι δείγμα τιμής και σεβασμού προς το πρόσωπό της.

Στην υποδοχή της εικόνας, παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα κ. Γεώργιος Βασιλείου.

Μετά τη λιτανεία, ξεκίνησε ιερά αγρυπνία, με την παρουσία πλήθους πιστών που έσπευσαν να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας από τα Ιεροσόλυμα.

Η εικόνα θα παραμείνει για αρκετές ημέρες στην Αθήνα προς προσκύνηση του πιστού λαού,

Γ. Δ. Φερδής

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved