Logo

Ακριβότερος θα είναι φέτος ο οβελίας

Κατηγορία: Αρχείο

Λιγότερα τα αρνιά λόγω νόσων

Αυξημένη κατά ένα ευρώ σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να είναι η τιμή, στην οποία θα διαθέσουν οι κτηνοτρόφοι τα ζώα τους φέτος, κάτι που προβλέπεται να κάνει ακριβότερο τον οβελία στην αγορά. Βασικός λόγος είναι ότι η φετινή παραγωγή αμνοεριφίων είναι μειωμένη ίσως και άνω του 40%,

καθώς λόγω του καταρροϊκού πυρετού έχει χαθεί μεγάλος αριθμός ζώων.

 

"Δεν μας φτάνουν οι ζωονόσοι (καταρροϊκός πυρετός και ευλογιά) που αφανίζουν το ζωικό μας κεφάλαιο, έχουμε και το κόστος εκτροφής να βαίνει ολοένα και μεγαλύτερο", δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Δημήτρης Καμπούρης, ο οποίος σημείωσε πως οι κτηνοτρόφοι δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση να διαθέσουν το προϊόν τους στους εμπόρους σε τιμή κάτω των 6,6 ευρώ/κιλό.

"Δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να πληρώσουν τα 'σπασμένα' οι καταναλωτές, απλώς θα πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορούμε άλλο πια να βγαίνουμε εμείς ζημιωμένοι. Έμποροι και κρεοπώλες θα πρέπει να συμπιέσουν το περιθώριο κέρδους τους και έτσι καθένας να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί", συμπλήρωσε.

Οι προθέσεις όλων των πλευρών – κτηνοτρόφων, εμπόρων και κρεοπωλών – αναμένεται να φανούν στο σημερινό παζάρι αμνοεριφίων του Λαγκαδά. Η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει την Πέμπτη στο παζάρι της Δράμας.

Ο πρόεδρος της ΠΕΚ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων, αλλά και τις "πονηρές" διαφημίσεις, καλώντας τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved