Logo

Αίτημα μας η δημιουργία μουσείου.

Κατηγορία: Αρχείο

Θλίψη και πόνο προκαλούν οι δηλώσεις του αρχαιολόγου Μάνθου  Μπέσιου στην παρουσίαση του βιβλίου του Πιερίδων Στέφανος: Πύδνα, Μεθώνη και αρχαιότητες της Βόρειας Πιερίας.Πάγιο αίτημα μας είναι η δημιουργία μουσείου.

Τα περισσότερα ευρήματα βρίσκονται σε υπόγεια στη Θεσσαλονίκη και ένας μεγάλος όγκος, χωρίς εμπορική αξία, είναι σε διάφορες αποθήκες στο Μακρύγιαλο. Ένα σημαντικό ποσοστό είναι στο Δίον. Ελάχιστα είναι αυτά που είναι εκτεθειμένα σε Δίον και Θεσσαλονίκη, αν και έχουμε υλικό για να γεμίσουμε πολλά μουσεία. Είναι κρίμα να μην αξιοποιείται αυτός ο πλούτος. Η πολιτεία πρέπει πιέσει για αυτό και όχι εμείς να την πιέσουμε. Η χώρα μας δεν φημίζεται για προγραμματισμούς και ιεραρχήσεις στόχων. Η περιοχή της Βόρειας Πιερίας είναι αδικημένη. Η έρευνες συνεχίζονται πάντως.

Ο νομάρχης δικαιολογήθηκε ότι προσπάθησε για τη δημιουργία μουσείου αλλά απέτυχε, αν και πιστεύω ότι θα μπορούσε,  έστω  τα  μπετά  να είχαν προχωρήσει .

 

 

 

Ο Δήμαρχος έκανε μελέτες και περιμένει χρηματοδότηση τώρα που τελειώνει η θητεία του, τέσσερα χρόνια  πέρασαν τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια.

 Για τα διόδια βγήκαμε στους δρόμους, για την πολιτιστική μας κληρονομιά πότε θα βγούμε.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved