Logo

Οδηγία Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προς τα ΜΜΕ

Κατηγορία: Αρχείο
Οδηγία προς τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής, περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας έκδωσε το ΕΣΡ για την τήρηση των διατάξεων του Νόμου 3870/10 για την προβολή των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Το άρθρο 6 του νόμου απαγορεύει στους επικεφαλής των συνδυασμών, στους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, καθώς και στους υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, κατά την προεκλογική περίοδο ? που ουσιαστικά έχει αρχίσει από προχθές Τρίτη ? να εμφανίζονται πάνω από δύο φορές σε ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και πάνω από μία ώρα σε ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας.

Οι επικεφαλής των συνδυασμών όπως και οι αντιπεριφερειάρχες μπορούν να μετέχουν σε οργανωμένες συζητήσεις, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των εμφανίσεών τους μέχρι την ανακήρυξη των υποψηφίων ? δηλαδή μέχρι τις 13 Οκτωβρίου ? υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κληθεί στη συζήτηση τρεις ακόμη συνυποψήφιοί τους.

Μετά τις 13 Οκτωβρίου στις συζητήσεις απαιτείται η πρόσκληση για συμμετοχή των 2/3 τουλάχιστον των ανακηρυχθέντων υποψηφίων.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved