Logo

Μέτρα προστασίας για όσους κηρύξουν πτώχευση

Κατηγορία: Αρχείο
Μέτρα για την προστασία της περιουσίας τους από τις διεκδικήσεις των φορολογικών αρχών, μπορούν να λαμβάνουν πλέον όσοι έχουν κηρύξει πτώχευση καθώς ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έκανε αποδεκτή σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε ότι μετά την κήρυξη της πτώχευσης δικαίωμα άσκησης προσφυγής και υποβολής πρότασης διοικητικής επίλυσης της διαφοράς θα έχει μόνο ο σύνδικος της πτώχευσης.

Επίσης έκρινε ότι σε περίπτωση κατεπείγοντος και αδράνειας του συνδίκου της πτώχευσης, ο πτωχός νομιμοποιείται, κατ΄ εξαίρεση , στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της πτωχευτικής περιουσίας και των συμφερόντων του, ασκώντας προσφυγή κατά των πράξεων της φορολογικής αρχής ή υποβάλλοντας πρόταση διοικητικής επίλυσης της διαφοράς.

Οι αποφάσεις του Νομικού Συμβουλίου  έγιναν αποδεκτές από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος έδωσε την Τετάρτη διευκρινίσεις για το δικαίωμα ή μη άσκησης προσφυγής και υποβολής πρότασης διοικητικής επίλυσης της διαφοράς από πτωχό.
Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved