Logo

Αυξημένες οι συμμετοχές στη ΔΕΘ

Κατηγορία: Αρχείο
Στη φετινή ΔΕΘ αναμένονται 250.000 επισκέπτες, ενώ τρεις στους δέκα εκθέτες είναι νεοεμφανιζόμενοι. Η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου έχει περιοριστεί σε επίπεδα κάτω του 20%. Οι συμμετοχές στην Έκθεση φέτος ξεπερνούν τις 1.041. Στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) οι φετινές συμμετοχές ξεπερνούν μέχρι στιγμής τις 1.041, έναντι 915 πέρυσι, ενώ αισθητά αυξημένος είναι και ο συνολικός εκθεσιακός χώρος. Στη ΔΕΘ αναμένονται 250.000 επισκέπτες, ενώ τρεις στους δέκα εκθέτες είναι νεοεμφανιζόμενοι. Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου έχει περιοριστεί σε επίπεδα κάτω του 20%.

Η φετινή ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί στις 11-19 Σεπτεμβρίου, με τιμώμενη χώρα την Ουγγαρία και κεντρική θεματολογία την καινοτομία-πράσινη ανάπτυξη, συγκεντρώνει επίσης 16 επίσημες κρατικές συμμετοχές. Περιλαμβάνει 11 ειδικά αφιερώματα, συνέδρια, συναυλίες και αρκετές «πράσινες» δράσεις.

Μεταξύ αυτών, η πράσινη πύλη της ΔΕΘ, την οποία συνθέτουν 25.000 φυτά σε ειδική σκαλωσιά, το μοναδικό παγκοσμίως ηλιακό δέντρο, που θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με την «Artemide» και θα ξεκινήσει να παράγεται εμπορικά από τον Οκτώβριο, αλλά και το βιοκλιματικό σπίτι, τα ηλιακά περίπτερα και τα ηλεκτρικά-ενεργειακά ποδήλατα.

Ένα διαδραστικό «γλυπτό»

Αφιερωμένη στην καινοτομία είναι η πρωτότυπη εικαστική δημιουργία της φετινής ΔΕΘ, που θα στηθεί στην πύλη της ΧΑΝΘ. Θα έχει ύψος 2,5 μέτρα και μήκος 20 και θα κατασκευαστεί από χιλιάδες ξύλινα κομμάτια, τα οποία θα τοποθετήσουν οι ίδιοι οι επισκέπτες της έκθεσης.

Η Ουγγαρία στη ΔΕΘ: από το 1926 μέχρι σήμερα!

Η Ουγγαρία, τιμώμενη χώρα της φετινής ΔΕΘ και γενέτειρα του διάσημου συνθέτη Λιστ και του εφευρέτη του κύβου του Pούμπικ, είναι ένα από τα δύο κράτη, που λαμβάνουν μέρος στην έκθεση από την πρώτη διοργάνωσή της, το 1926 (μαζί με την πρ.ΕΣΣΔ)!

Όπως επεσήμανε ο Ούγγρος πρέσβης, Τζόσεφ Τοθ, οι συμμετοχές ουγγρικών επιχειρήσεων στη ΔΕΘ έχουν αυξηθεί 450% το 2007-2010 (φτάνοντας στο ρεκόρ των 44 φέτος) και ο εκθεσιακός χώρος που καταλαμβάνουν κατά 642%. Ο κ.Τοθ μετέφερε την επιθυμία της ουγγρικής κυβέρνησης για ενίσχυση των διμερών εμπορικών συναλλαγών, που αν και βρίσκονταν σε καλή πορεία -έχοντας φτάσει το μισό δισ. ευρώ πριν το 2008- σημείωσαν την τελευταία διετία κάμψη, λόγω και της κρίσης.

Σημείωσε επίσης ο Ούγγρος πρέσβης ότι οι ελληνικές επενδύσεις στην Ουγγαρία ανέρχονται σε 500 εκατ. ευρώ, ενώ 300.000 Ούγγροι τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα και 100.000 Έλληνες την Ουγγαρία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας-Ουγγαρίας στο πλαίσιο της ΔΕΘ, καθώς και η ημερίδα του υπουργείου Οικονομίας για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Καινοτομική και Πράσινη Επιχειρηματικότητα στη Β.Ελλάδα (13/9).

10+1 θεματικά αφιερώματα

Τα 11 θεματικά αφιερώματα της φετινής ΔΕΘ είναι τα εξής:

-«Ελλάδα των εθνών» (περίπτερο 12, με προβολή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων),

-«Nέος Eπιχειρηματίας και Hμέρες Franchise» (17-19 Σεπτεμβρίου, με χρήσιμες πληροφορίες για την αγορά δικαιόχρησης, τους τρόπους χρηματοδότησης κτλ),

-«Bike Show & Outdoor Activities»(όλα για το ποδήλατο),

-«Domisis»(δομικά υλικά, πατώματα-κουφώματα, κατασκευές),

-«Energyland» (ενέργεια),

-«Moda casa» (έπιπλα-διακόσμηση),

-«Autoland»(αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη και τροχόσπιτα, με έμφαση στα μεταχειρισμένα),

-«Kid & Fun»(για την ψυχαγωγία των παιδιών),

-«Stateland» (υπηρεσίες κρατικών οργανισμών και φορέων) και

-«Globalexchange»(συγκεντρώνει όλες τις συμμετοχές από το εξωτερικό και συμβάλλει στις διεθνείς συνεργασίες).

 ant1online
Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved