Logo

Πως είδαν τον ανασχηματισμό τα διεθνή Μ.Μ.Ε.

Κατηγορία: Αρχείο
Στην παραμονή του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην κυβέρνηση, επικεντρώνουν την προσοχή τους τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενα στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επιβιώνει του κυβερνητικού ανασχηματισμού», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του bbc, που αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Παπανδρέου έκανε αλλαγές στην κυβέρνηση, αλλά καμία αλλαγή στη θέση-κλειδί του υπουργού οικονομικών. Σύμφωνα με το bbc «οι αλλαγές έχουν στόχο να προωθήσουν την οικονομική και κοινωνική πολιτική και να εκτονώσουν το θυμό των ψηφοφόρων για τα μέτρα λιτότητας».

Η Wall Street Journal, στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι ... «ο κύριος Παπανδρέου αιφνιδίασε τους πολιτικούς αναλυτές κάνοντας σαρωτικές αλλαγές στη δομή των υπουργείων και της κυβέρνησης, αντί να αντικαταστήσει τρεις υφυπουργούς, όπως αναμενόταν».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, «ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου ανασχημάτισε την κυβέρνηση τα ξημερώματα, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα την κρίση χρέους, διαμηνύοντας ότι διατηρεί την ίδια οικονομική πολιτική, αφήνοντας τον ίδιο υπουργό Οικονομικών».

Την ίδια ώρα, ο bloomberg στην ιστοσελίδα του επισημαίνει ότι «ο Παπανδρέου κάνει αλλαγές στην κυβέρνηση καθώς κάνει βουτιά ο ρυθμός ανάπτυξης» και αναφέρεται στην παραμονή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην κυβέρνηση. Ο bloomberg αποδίδει τον ανασχηματισμό στην προσπάθεια του πρωθυπουργού «να αντιμετωπίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια καθώς μειώνονται τα εισοδήματα και αυξάνεται ο πληθωρισμός».

Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, γράφει ότι «η ελληνική κυβέρνηση ανασχηματίζεται, αλλά ο υπουργός Οικονομικών παραμένει στη θέση του», επισημαίνοντας ότι στόχος του πρωθυπουργού είναι «η επιτάχυνση της διαδικασίας ανάκαμψης της οικονομίας, που βρίσκεται σε ύφεση».

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved