Logo

Δεν αποδίδουν τα μέτρα

Κατηγορία: Αρχείο
Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση προκειμένου να ανατραπεί η υστέρηση των εσόδων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής" το οικονομικό επιτελείο προχωρά στην εκπόνηση ενός δεύτερου σχεδίου για την εκτέλεση του Μνημονίου. Η εκπόνηση γίνεται μετά από σύσταση των ελεγκτών της τρόικας, με στόχο να καλυφθεί η «μαύρη» τρύπα των εσόδων η οποία υπολογίζεται να φθάσει φέτος τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ άλλων, το Σεπτέμβριο αναμένεται να κατατεθεί νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, θα ενταθούν οι έλεγχοι, ενώ θα δημιουργηθεί και ειδική μονάδα για τους φορολογουμένους με τα μεγαλύτερα εισοδήματα.

Έμφαση αναμένεται να δοθεί και στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με αλλαγή στο πλαίσιο είσπραξής τους. Εξάλλου, με μπαράζ νομοσχεδίων θα ανοίξουν πρώτα οι μεταφορές και στη συνέχεια η αγορά Ενέργειας και τα υπόλοιπα κλειστά επαγγέλματα όπως δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες και φαρμακεία.

Τα έσοδα αυξάνονται αλλά όχι όσο περιμέναμε" δηλώνει στο ΒΗΜΑ της Κυριακής ο επικεφαλής των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σερβάς Ντε Ρούζ, τονίζοντας ωστόσο ότι ο προϋπολογισμός στο πρώτο εξάμηνο του έτους υπερβαίνει τους αρχικούς στόχους. Ο Φλαμανδός τεχνοκράτης δηλώνει ότι δεν ζητήθηκαν ποτέ απολύσεις, αλλά αλλαγές και προειδοποιεί πως δεν θα ήταν σοφό να αναστραφούν τα μέτρα που ελήφθησαν για τις συντάξεις.
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο επικεφαλής του Προγράμματος Σταθερότητας για την Ελλάδα  Πόουλ Τόμσεν, τονίζει  ότι πρέπει "να δοθεί προτεραιότητα στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, στην ανάπτυξη του τουρισμού και στο λιανικό εμπόριο και στη μείωση της φοροδιαφυγής".

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved