Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του 52ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στο Λιτόχωρο, την Κυριακή 2 Αυγούστου 2026, στο Θεατράκι του Πάρκου.
Στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη παραδόθηκε η Ετήσια Έκθεση του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου (ΕΔΣ) για το έτος 2025, από την Πρόεδρο του ΔΣ του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, κα Αναστασία Μιαούλη.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Σύνδρομο του Fragile X, το Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων φωταγωγήθηκε ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν καθημερινά μία από τις συχνότερες κληρονομικές αιτίες νοητικής υστέρησης.
Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων που θα καταγραφούν στην ΠΙΕΡΙΑ, βάση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού.
Η Βουλή των Ελλήνων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη χορηγεί υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε αριστούχους των ελληνικών πανεπιστημίων.
Σοφία Μαυρίδου: «Η ασφάλεια των συμπολιτών μας και η διαρκής αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Πιερίας αποτελούν την απόλυτη προτεραιότητά μας. Με την εξειδικευμένη παρέμβαση στη γέφυρα του ποταμού Πέλεκα στην Ανδρομάχη, θωρακίζουμε μια κρίσιμη υποδομή της περιοχής, αποκαθιστώντας τη στατική της επάρκεια με σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά και υπεύθυνα, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, για ένα ασφαλές, σύγχρονο και λειτουργικό δίκτυο σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας».

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, η παρακολούθηση της πορείας των εργασιών που αφορούν της προγραμματισμένες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση και θωράκιση της οδικής ασφάλειας στο νομό Πιερίας.
Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εξειδικευμένες εργασίες συντήρησης του φορέα της γέφυρας του ποταμού Πέλεκα, στην περιοχή της Ανδρομάχης.
Μέχρι στιγμής, έχει ολοκληρωθεί η εξωτερική τοποθέτηση ειδικού οπλισμού στα βάθρα της γέφυρας, ενώ αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εργασίες εφαρμογής εκτοξευόμενου σκυροδέματος (betonite) για τη στατική ενίσχυση και προστασία της δομής.
Το συγκεκριμένο τεχνικό έργο αποτελεί μέρος της ευρύτερης σύμβασης με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2024- 2025».
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Κωδικός έργου: 2024ΝΠ40800004), με συνολικό προϋπολογισμό μελέτης 1.300.000,00 € και ποσό υπογραφείσας σύμβασης 960.402,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).
Η επίβλεψη των εργασιών πραγματοποιείται με αυστηρά χρονικά και ποιοτικά κριτήρια από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στη γέφυρα του Πέλεκα αναμένεται να αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργικότητα του τεχνικού φορέα, διασφαλίζοντας την άνετη και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της περιοχής.
Συνάντηση εργασίας του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Θ. Κοντογεώργη με τους βουλευτές Πιερίας Φ. Μπαραλιάκο, Α. Μάνη και Σπ. Κουλκουδίνα, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Κ. Πίτσια και τον δήμαρχο Δίου Όλύμπου,κ Β. Γερολιόλιο.