Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου: Συμμετοχή στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής για τα 40 χρόνια στην Ε.Ε.

AIGINIONEWS: Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου: Συμμετοχή στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής για τα 40 χρόνια  στην Ε.Ε. AIGINIONEWS: Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου: Συμμετοχή στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής για τα 40 χρόνια στην Ε.Ε.

 Η Βουλευτής συμμετείχε στην επετειακή συνεδρίαση για τα 40 έτη Ελλάδας - Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά και του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Δημήτρη Παπαδημούλη.

Η συνεδρίαση αποτέλεσε την αφετηρία μιας σειράς κοινών δράσεων που θα πραγματοποιήσουν η Βουλή των Ελλήνων και το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με στόχο την ανάδειξη των 40 ετών της κοινής πορείας Ελλάδας - Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα 40 αυτά χρόνια η Ελλάδα δεν αποτελεί απλά αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης αλλά συνάμα και τον ακρίτα των ευρωπαϊκών συνόρων, που πολλές φορές κλήθηκε να αναλάβει το μεγάλο βάρος και την ευθύνη της υπεράσπισης των απώτατων συνόρων της.

Για το λόγο αυτό, και η Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη, η οποία αναμφισβήτητα εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, θα πρέπει να αποτελεί τον κανόνα που καταλαμβάνει και τα λοιπά κρίσιμα ευρωπαϊκά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα κράτη - μέλη.

Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και συνοχή είναι το προαπαιτούμενο για την Ενωμένη Ευρώπη. Γιατί η Ευρώπη είναι μεν το σπίτι της Ελλάδας αλλά και η Ελλάδα είναι η ψυχή της Ευρώπης.
 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved