Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τώρα σφάζονται για τα debate...

Ο πόλεμος στον δρόμο προς την εσωκομματική κάλπη, που ξεκίνησε από τη σύγκρουση για τα διαδικαστικά και συνεχίζεται

 με δημόσιες καταγγελίες και παρασκηνιακές ζυμώσεις, φουντώνει και πάλι με αφορμή το debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ.


Η κατηγορηματική άρνηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να μπει στη λογική μίας τηλεμαχίας μεταξύ υποψηφίων για το ίδιο κόμμα έχει προκαλέσει την οργή του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έστειλε επιστολή προς τον γραμματέα το κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο, προσπαθώντας να πιέσει προς μία θετική απόφαση τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτηρίζει «άσχημη» την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας η οποία απαξιώνεται από το γεγονός ότι κάθε ένας από τους υποψηφίους αξιοποιεί το θεσμικό αξίωμα που κατέχει για την προεκλογική του εκστρατεία, υπηρετώντας προσωπικές στρατηγικές. Προτείνει την πραγματοποίηση τουλάχιστον δύο εθνικών συνδιασκέψεων και επαναφέρει την πρόταση για «τουλάχιστον ένα τηλεοπτικό debate», επισημαίνοντας ότι εκείνος θα ήθελε παραπάνω από ένα «γιατί είναι αδιανόητο για την ενότητα του κόμματος να υποκρινόμαστε ότι φοβόμαστε για την ενότητα του κόμματος εάν βρεθούμε οι τέσσερις και μιλήσουμε μπροστά σε μία κάμερα». 

Ο κ. Γεωργιάδης παρακαλεί τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής λόγω της θεσμικής του ιδιότητας να ορίσει το χρόνο και τον τρόπο για τις εθνικές συνδιασκέψεις ενώ επισημαίνει ότι είναι ανοιχτός να μιλήσει και σε κάποιο άλλου είδους ακροατήριο αν έχουν τη διάθεση οι συνυποψήφιοί του, όπως να βρεθούν και οι τέσσερις ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας, πρόταση την οποία έχει κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα, πάντως, με συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης μένει πιστός στην άποψή του ότι το debate μεταξύ των τεσσάρων συνυποψηφίων θα έπληττε το κύρος, τη σοβαρότητα και την ενότητα της παράταξης. Ο κ. Μεϊμαράκης συνεχίζει να πιστεύει παρά τις πιέσεις που δέχεται από τους συνυποψηφίους του ότι η διαδικασία θα σημαίνει γελοιοποίηση που θα μετατρέψει την κορυφαία εσωκομματική διαδικασία σε σόου. Δεν αποκλείεται μάλιστα να στείλει επιστολή τις επόμενες ημέρες προς τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη, στην οποία θα παραθέτει τα επιχειρήματά του. 

Πρόταση του προέδρου της ΝΔ ήταν η διεξαγωγή δύο ή και περισσοτέρων θεματικών συνδιασκέψεων, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στις οποίες οι συνυποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θέσεις τους. Οι συνδιασκέψεις όμως δεν έχουν ακόμα καθοριστεί 21 ημέρες πριν από τις κάλπες.

«Ναι» στην πρόσκληση για debate από την ΕΡΤ έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει στείλει και επιστολή στον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας περιμένει συμφωνία και των τριών συνυποψηφίων του για να πει και εκείνος το «ναι».

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved