Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Ε. Σκούφα με τον Γ.Γ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας

AIGINIONEWS: Συνάντηση Ε. Σκούφα με τον Γ.Γ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας AIGINIONEWS: Συνάντηση Ε. Σκούφα με τον Γ.Γ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας

Στο πλαίσιο της επικείμενης επίσκεψής του στην Πιερία, η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α -Προοδευτική Συμμαχία κ.Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, συναντήθηκε την Τετάρτη 21/10 με τον Γ.Γ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ .Γεώργιο Σταμάτη.

Στην διάρκεια της συνάντησης η βουλεύτρια ζήτησε να ενημερωθεί για το θέμα της τοποθέτησης οικίσκων στον καταυλισμό των Ρομά στον Πέλεκα καθώς και για το σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση του έργου, το οποίο εξάλλου θα επιλύσει ένα μακρόχρονο και τεράστιο πρόβλημα για τους Ρομά και για το σύνολο των πολιτών της Κατερίνης.

Το έργο είχε ξεκινήσει άλλωστε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Ακόμη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις τυχόν προθέσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση δομών προστασίας υπερηλίκων, συσσιτίων και τοξικοεξαρτημένων, ειδικά εν μέσω πανδημίας.

Επί τάπητος τέθηκαν και τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΑΜΕΑ όσον αφορά για παράδειγμα τη μακρά καθυστέρηση που παρατηρείται στη χορήγηση των αναπηρικών επιδομάτων, αλλά και η ανάγκη ίδρυσης δημόσιας και διά βίου μεταγυμνασιακής εκπαιδευτικής δομής που αφορά όσες-όσους αποφοιτούν από τα ΕΕΕΕΚ.
Η βουλεύτρια επανέφερε τις προτάσεις που είχε καταθέσει με πρόσφατη ερώτησή της και αφορούν τους ανασφάλιστους υπερήλικες ώστε να βελτιωθούν οι όροι που απαιτούνται για την καταβολή του ελάχιστου επιδόματος που λαμβάνουν.
Τέλος κατέθεσε προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία που αφορούν θέματα της αρμοδιότητας του Γενικού Γραμματέα.
 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved