Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Κατάπαυση πυρός ζητούν από κοινού Ρωσία-ΗΠΑ-Γαλλία

AIGINIONEWS: Ναγκόρνο Καραμπάχ: Κατάπαυση πυρός ζητούν από κοινού Ρωσία-ΗΠΑ-Γαλλία AIGINIONEWS: Ναγκόρνο Καραμπάχ: Κατάπαυση πυρός ζητούν από κοινού Ρωσία-ΗΠΑ-Γαλλία

Σε μία ιστορική κοινή ανακοίνωση για την σύρραξη ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, προχώρησαν οι Ρωσία-ΗΠΑ-Γαλλία με πρωτοβουλία του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.

Ζητούν την άμεση κατάπαυση του πυρός
Οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ και της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, με κοινή τους δήλωση, ζητούν την άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καλώντας τις αντιμαχόμενες πλευρές να επιστρέψουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση στο τραπέζι των συνομιλιών.

«Θα τα τακτοποιήσουμε όλα ώστε να καταφέρουμε έναν άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών από τη μια πλευρά και από την άλλη να μπούμε ξανά στο μονοπάτι για μια ειρηνική διευθέτηση αυτής της διαμάχης. Θα είμαι ξεκάθαρος, την Κυριακή οι επιθέσεις προήλθαν από το Αζερμπαϊτζάν και από όσα γνωρίζαμε δεν είχαν καμία δικαιολογία. Και αυτό ρώτησα τον πρόεδρο Αλίεφ. Θέλω επίσης να είμαι και πάλι ξεκάθαρος έχουμε πληροφορίες που καταδεικνύουν ότι Σύροι μαχητές έφυγαν από το πεδίο των μαχών, μαχητές τζιχαντιστικών οργανώσεων μέσω του Γκαζαντιέπ για να συμμετάσχουν στις μάχες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.
Στο κοινό ανακοινωθέν οι Πρόεδροι των τριών χωρών καταδικάζουν την ένοπλη αντιπαράθεση στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, και καλούν Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου άνευ όρων.
Λυπούμαστε βαθύτατα για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών.
Κάνουμε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη.
Καλούμε επίσης τις δύο πλευρές, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν να προσέλθουν χωρίς καθυστέρηση στο τραπέζι του διαλόγου, καλή τη πίστη και άνευ όρων».

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved