Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαθήματα πρωτοκόλλου πότε θα κάνει ο κύριος Τσίπρας;

H επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα έχει αναχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ περίπου ως... κοσμοϊστορικό γεγονός. 

Ο Γάλλος πρόεδρος, αν και απαξιωμένος στη χώρα του και χωρίς ισχυρή φωνή στην Ευρώπη, φαντάζει για τον Τσίπρα και την παρέα του ως το φάρμακο δια πάσαν νόσον.... Του έστρωσαν το κόκκινο χαλί, που έμοιαζε να ξεκινά από το αεροδρόμιο μέχρι το προεδρικό Μέγαρο, του έπαιξαν τη Μασσαλιώτιδα, τον έβαλαν να πει και δύο καλές κουβέντες. Όπως ότι θα στηρίξει την Ελλάδα για το χρέος αλλά πρέπει πρώτα να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Προφανές, αλλά ο Τσίπρας κάνει ότι δεν ακούει. Ή νομίζει ότι μεταρρυθμίσεις είναι να κόβεις τις συντάξεις ή να διώχνεις τη Σαββαϊδου επειδή δεν την γουστάρεις και δεν είναι Συριζαία.

Εντύπωση έκανε βεβαίως η απίστευτη γκάφα της ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ. Της τηλεόρασης που οραματίζεται ο Τσίπρας.

Οι πρώτες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου ήταν... βουβές για την ΕΡΤ. Δεν τις άκουσε κανείς γιατί απλά δεν είχε ήχο το κρατικό κανάλι. Θα υπάρξουν παραιτήσεις; Ο Λάμπης και ο Διονύσης, οι εγκέφαλοι της ΕΡΤ, θα παραιτηθούν; Σιγά μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου.

Εντύπωση κάνει πάντως και ένα άλλο γεγονός. Αν προσέξει κανείς τις εικόνες από την επίσκεψη του Ολάντ θα διαπιστώσει μια εικόνα που μόνο ντροπή μπορεί να προκαλέσει. Ο Ολάντ κάθεται «κλαρίνο» στους εθνικούς ύμνους και ο Τσίπρας αμήχανος κρατάει σταυρωτά τα χέρια του.

Υπουργοί χαιρετούν τον επίσημο προσκεκλημένο και ο ένας είναι αναμαλλιασμένος χωρίς γραβάτα και σε αφασία κατάσταση. Ο άλλος μοιάζει με ρακένδυτο από... άποψη. Ο τρίτος αξύριστος γιατί νομίζει ότι η αξυρισιά είναι μόδα ή επαναστατική πράξη.

Άλλος με μια τεράστια κοιλιά σαν ταβερνιάρης που έχει φάει τέσσερα μοσχάρια.

Κάτι κυρίες επιβεβαιώνουν ότι είναι... Συριζαίες. Μπροστά στον πρόεδρο με κάτι φουλάρια και ρούχα από το καλάθι, όχι γιατί δεν έχουν να αγοράσουν αλλά από... στυλ.

Μια εικόνα του πιο άθλιου επαρχιωτισμού από αριστερούς που δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε τους κανόνες που επιβάλλει η φιλοξενία. Καλείς κάποιον στο σπίτι σου και τον υποδέχεσαι με το βρακί και τρύπιες κάλτσες;

Πράγματι αλγεινή εντύπωση προκαλεί η όλη εικόνα κι όχι γιατί πρέπει να είμαστε πάντα τύπος και υπογραμμός. Αλλά γιατί μια σημαντική επίσκεψη πρέπει να γίνεται με όλους τους κανόνες του savoir vivre που οι Γάλλοι ξέρουν καλά.

Να πούμε βεβαίως ότι δεν έγινε ούτε μια διαδήλωση κατά του Ολάντ. Αν ήταν η ΝΔ στην εξουσία κι ερχόταν κάποιος ξένος ηγέτης θα ήταν το ελάχιστο ένας άθλιος καπιταλιστής που έφερε μαζί του επιχειρηματίες για να αγοράσουν μπιρ παρά την Ελλάδα.

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved