Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Κατερίνης: Έκτακτη σύσκεψη για την προστασία της θαλάσσιας περιοχής από όσους αυθαιρετούν & ρυπαίνουν το περιβάλλον

AIGINIONEWS: Δήμος Κατερίνης: Έκτακτη σύσκεψη για την προστασία της θαλάσσιας περιοχής από όσους αυθαιρετούν &  ρυπαίνουν το περιβάλλον AIGINIONEWS: Δήμος Κατερίνης: Έκτακτη σύσκεψη για την προστασία της θαλάσσιας περιοχής από όσους αυθαιρετούν & ρυπαίνουν το περιβάλλον

ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  - ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΚΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟ

Η απαράδεκτη εικόνα της θαλάσσιας περιοχής του Δήμου Κατερίνης κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου από λύματα που προκάλεσαν ρύπανση βρέθηκε στο επίκεντρο έκτακτης σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κατερίνης, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου.
Στη σύσκεψη ο Δήμαρχος επισήμανε ότι ο Δήμος δεν θα ανεχτεί την αυθαιρεσία και την ασυδοσία εκείνων που αδιαφορούν επί σειρά ετών για την προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως της θαλάσσιας περιοχής της Κατερίνης.

Παράλληλα, τόνισε ότι μετά τις καταγγελίες στην αρμόδια Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Π.Ε. Πιερίας, που έχει την ευθύνη ελέγχων και επιβολής κυρώσεων, ο Δήμος ζητά πλέον την παρέμβαση του Εισαγγελέα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί αυτοψία σε όλα τα ρέματα της περιοχής που εκβάλλουν στο Θερμαϊκό κόλπο.
Επιπλέον, ανέθεσε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κατερίνης, Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και αρμόδιο για θέματα Τουρισμού Γιώργο Νταντάμη, το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, προκειμένου να ζητηθεί ο έλεγχος των επιχειρήσεων, καθώς και των κτηνοτροφικών μονάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
«Αποτελεί κοινή μας δέσμευση», τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης «η προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και του τουριστικού μας προϊόντος. Σε μια περίοδο που προσπαθούμε όλοι μαζί να απομειώσουμε τις ζημίες στην τουριστική οικονομία από την υγειονομική κρίση, δεν θα ανεχτούμε αυτού του είδους τις ενέργειες από κανέναν».

Συντονισμένες ενέργειες και λήψη μέτρων
«Εδώ και χρόνια όλοι γνωρίζουν αλλά κανένας δεν ξέρει τίποτα. Μια διαρκής ρύπανση και επιβάρυνση που κάθε καλοκαίρι βρίσκεται στο προσκήνιο. Αυτό θα σταματήσει. Με συντονισμένες ενέργειες, συνεχή παρακολούθηση και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της θαλάσσιας περιοχής και του τουρισμού μας», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης. «Κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας για την τουριστική ανάταξη του δήμου μας και κάποιοι επιχειρούν να την αποδυναμώσουν», κατέληξε ο κ. Νταντάμης.

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved