Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Καθ. Γιάνης Βαρουφάκης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

AIGINIONEWS: Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Καθ. Γιάνης Βαρουφάκης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο AIGINIONEWS: Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Καθ. Γιάνης Βαρουφάκης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε την Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 , ο βουλευτής και Γραμματέας του πολιτικού κόμματος της Ελλάδος ΜέΡΑ25, Καθ. Γιάνης Βαρουφάκης.

 Ο κ.Βαρουφάκης, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του, κυρία Δανάη Στράτου, και από συνεργάτες του, έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συναντήσεώς τους συζήτησαν επίκαιρα θέματα, και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για τις δραστηριότητες του πανευρωπαϊκού φορέα DiEM25, καθώς και για τις ομιλίες που πραγματοποίησε σε Πανεπιστημιακά ιδρύματα της Πόλεως.
Ο Πατριάρχης, από την πλευρά του, ενημέρωσε τον κ.Βαρουφάκη για τις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο πλαίσιο του διορθοδόξου, διαχριστιανικού, αλλά και του διαπολιτισμικού διαλόγου, ο οποίος έχει ως στόχο την προώθηση της ειρηνικής συνυπάρξεως, της αλληλεγγύης και της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ των λαών στον κόσμο. Επίσης, αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν την Ομογένεια της Πόλης και γενικότερα τους Ορθοδόξους πιστούς στην Τουρκία.
Ο κ.Βαρουφάκης, κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχου, παρακάθησε στην Πατριαρχική τράπεζα.
Ακολούθως, μαζί με την σύζυγό του και τους συνεργάτες του, επισκέφθηκαν τον Πατριαρχικό Ναό και ενημερώθηκαν για την ιστορία και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

Φώτο: Νίκος Μαγγίνας
Πηγή: Οικουμενικό Πατριαρχείο

AIGINIONEWS by Dotsi Mintsidou

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved