Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Η μάχη των αγοραστών μιας πτωχευμένης επιχείρησης

Εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία. Πρώτη φορά είδα να γίνεται τέτοια μάχη για μια πτωχευμένη επιχείρηση. 

Τέσσερις υποψήφιοι αγοραστές μετέχουν σε ένα ιδιότυπο πλειστηριασμό. Ποιος θα γίνει ο ιδιοκτήτης μιας εταιρίας που, σύμφωνα με όλους τους κανόνες της οικονομικής επιστήμης και της λογιστικής, θα έπρεπε να είχε βάλει λουκέτο.

Εκατόν πενήντα εκατομμύρια ευρώ είναι τα χρέη. Κάτω από άλλες συνθήκες, όλα θα είχαν κατασχεθεί Ακόμη και ...οι τέσσερις υποψήφιοι. Εδώ, όμως, δεν ισχύουν οι νόμοι. Τα κόμματα είναι άλλη επικράτεια. Αφήστε να κλείνουν τα μαγαζάκια των φτωχών και οι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τα κόμματα είναι άλλο πράγμα.

Θα μου πει κανείς ότι η μεγάλη περιουσία των κομμάτων δεν είναι τα ταμειακά τους διαθέσιμα ή τα ελλείμματα τους, αλλά ο κόσμος που τα ψηφίζει και τα στηρίζει. Απάντηση. Κάνετε λάθος.

Μέχρι πρότινος, το 95% και βάλε των εσόδων των κομμάτων προερχόταν από την κρατική επιχορήγηση και τα τραπεζικά δάνεια. Οι οπαδοί σπάνια έβαζαν το χέρι στην τσέπη. Μόνο έπαιρναν από τα κόμματα. Και θέσεις και λεφτά. Φυσικά με αντάλλαγμα την ψήφο τους. Σήμερα τα κόμματα φυτοζωούν. Κι όμως είναι περιζήτητα.

Δεν μπορεί, κάποιο μυστικό θα υπάρχει. Τι δεν ξέρουμε; Τι μας διαφεύγει; Έχει γίνει ρύθμιση; Ή μήπως κούρεμα; Αν ναι, να μας πουν να το κάνουμε κι εμείς..

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

apodytiriakias.gr

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version