Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με την Πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα

AIGINIONEWS: Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με την Πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα AIGINIONEWS: Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με την Πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, δέχθηκε σήμερα την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη χώρα μας, κυρία Zhang Qiyue.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υποδεχόμενος την κυρία Qiyue τόνισε την ιδιαίτερη χαρά και την τιμή για την επίσκεψη της στο Μέγαρο της Βουλής, σημειώνοντας: «Η χώρα σας είναι μια χώρα τεράστια και τεράστιες θεωρώ πως είναι οι σχέσεις που αναπτύσσουμε τα τελευταία χρόνια μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας, στον τομέα του πολιτισμού, της οικονομίας, του εμπορίου και άλλων διμερών ανταλλαγών.

Σήμερα είχα τη χαρά να συναντήσω την ανώτατη ηγεσία της Δικαιοσύνης της χώρας σας, τον Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κίνας και άλλους ανώτατους δικαστικούς, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας και είχαν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Β΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Χαράλαμπο Αθανασίου κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις για το νομοθετικό-δικαστικό σύστημα των δύο χωρών. Συνεπώς είναι μεγάλη χαρά και τιμή που σας υποδέχομαι προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς θα βελτιωθούν περαιτέρω οι ούτως ή άλλως βελτιωμένες σχέσεις των χωρών μας. »


Η πρέσβης της Κίνας από την πλευρά της υπογράμμισε: «Είναι πράγματι μεγάλη τιμή για μένα που σας συναντώ στο γραφείο σας σήμερα και νομίζω πως αυτό καταδεικνύει τη σημασία που εσείς αλλά και το Κοινοβούλιο προσδίδει στη σχέση μεταξύ των δύο σημαντικών χωρών μας.

Βρίσκομαι στην Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο και έχω γίνει μάρτυρας της εξέλιξης στις σχέσεις μας. Τώρα έχουμε μια ακόμη πιο στενή σχέση καθότι η Ελλάδα είναι ένας πολύ ισχυρός εταίρος για την Κίνα στην Ευρώπη και τώρα συνεργαζόμαστε επίσης πολύ στενά στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «One Belt - One Road», ενώ η Ελλάδα είναι πλέον πλήρες μέλος του «17+1», του μηχανισμού συνεργασίας μεταξύ Κίνας και χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Επομένως θεωρώ πως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες συνεργασίας όχι μόνο σε διμερές επίπεδο, αλλά και μεταξύ Κίνας και Ευρώπης και της Κίνας και της Διεθνούς Κοινότητας. Διαπιστώνουμε πως υπάρχουν και άλλες μεγάλες ευκαιρίες για την περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης μας, επομένως από πλευράς της δικής μας κυβέρνησης είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε τη σχέση και τη φιλία των λαών μας και αναμένω οι σχέσεις μας να ανθίσουν όχι μόνο στον επιχειρηματικό και στον οικονομικό τομέα, αλλά και στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση και στις επιστήμες, στην καινοτομία καθώς και στο πλαίσιο της νομικής συνεργασίας. Πολλοί οι δικηγόροι και οι δικαστές στην Κίνα που έχουν εκφράσει την αισιοδοξία τους για περισσότερο διάλογο και ανταλλαγές με τους Έλληνες ομολόγους τους. Χαίρομαι επομένως πάρα πολύ για τη συνάντηση και συζήτηση μαζί σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη στήριξη που προσφέρετε στη σημαντική αυτή σχέση.»


Στη συνάντηση, παρέστη ο διπλωματικός σύμβουλος του Πρόεδρου της Βουλής, Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved