Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Στη Βουλή θα είναι στραμμένα από το Σάββατο 20/7/2019  και μέχρι την Δευτέρα 22/7/2019  τα μεσάνυχτα, καθώς ξεκινά   το απόγευμα στην Ολομέλεια η τριήμερη διαδικασία της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να εξαγγείλει το σχέδιο του για την ερχόμενη τετραετία.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να  ξεδιπλώσει τόσο το βραχυπρόθεσμο όσο και το μακροπρόθεσμο οικονομικό σχέδιο της ΝΔ.

Κεντρικοί άξονες είναι οι μειώσεις φόρων σε βάθος τετραετίας, η άρση όλων των εμποδίων για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, η ασφάλεια των πολιτών, η προστασία των αδύναμων συμπολιτών μας

Έντονα ακούγεται το τελευταίο διάστημα ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει επιλέξει να δώσει το βάρος στην εθνική στόχευση να αναδειχθεί το 2021 ως έτος ορόσημο για Ελλάδα, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την απελευθέρωση της χώρας.

Της ομιλίας του πρωθυπουργού έπονται ομιλίες βουλευτών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να λάβουν τον λόγο και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Να σημειωθεί ότι ήδη από χθες άρχισαν να διακινούνται σενάρια ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί (Φ. Γεννηματά, Δ. Κουτσούμπας) θα μιλήσουν και το Σάββατο (έχουν και δικαίωμα δευτερολογίας για την… Δευτέρα), εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι θα συνεχιστεί η διαδικασία, μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μετά τον Πρόεδρο της ΝΔ πρώτος θα λάβει τον λόγο ο βουλευτής Επικρατείας, Χρήστος Ταραντίλης θα ακολουθήσουν άλλοι πέντε βουλευτές της αντιπολίτευσης και μετά δικαίωμα θα έχει να λάβει τον λόγο όποιος πολιτικός αρχηγός το επιθυμεί. 

 

Tι λέει ο Κανονισμός της Βουλής για τις Προγραμματικές

Για την ιστορία ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι

«H ανάγνωση των πρoγραμματικών δηλώσεων της Kυβέρνησης και η πρόταση εμπιστoσύνης εγγράφoνται σε ειδική ημερήσια διάταξη. H συζήτηση διεξάγεται σύμφωνα με τα άρθρα 96 παρ. 2 και 97, πoυ έχoυν ανάλoγη εφαρμoγή, και δεν μπoρεί να παραταθεί περισσότεροo από τρεις ημέρες από την έναρξή της.

H εγγραφή oομιλητών γίνεται μετά την ανάγνωση των πρoγραμματικών δηλώσεων και έως τo τέλoς της oμιλίας τoυ τρίτoυ εγγεγραμμένoυ αγoρητή. 

H ψηφoφoρία για την πρόταση εμπιστoσύνης διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση επί των πρoγραμματικών δηλώσεων και τo αργότερo τη δωδεκάτη νυκτερινή ώρα της τρίτης ημέρας από την έναρξη της συζήτησης, εκτός αν η Kυβέρνηση ζητήσει να αναβληθεί η ψηφoφoρία για σαράντα oχτώ ώρες».

Με λίγα λόγια η τριήμερη διαδικασία, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved