Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιος είναι ο νέος Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς

Πρώην ευρωβουλευτής, εκπρόσωπος της Κομισιόν και στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περίπου 25 χρόνια, ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι ο διάδοχος του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009 εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία. Το 2010, διορίστηκε αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής από τον τότε πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Κατάγεται από τη Φούρκα Χαλκιδικής. Είναι πτυχιούχος δημόσιας διοίκησης της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου και του Κολλεγίου της Ευρώπης 1985-1986. Δουλεύει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1990 και ηγήθηκε σε μια σειρά από ανώτερες θέσεις, μεταξύ άλλων και ως προϊστάμενος του γραφείου του Κύπριου Επίτροπου, Μάρκου Κυπριανού, από το 2004 έως το 2007. Τον Απρίλιο του 2013 διορίστηκε Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση της Επιτροπής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων.

Η επιθυμία του για ευρωπαϊκή καριέρα ξεκίνησε από τότε που σπούδαζε στο Κολέγιο της Ευρώπης στην Μπριζ του Βελγίου και από πολύ νωρίς άρχισε να δουλεύει σε γραφεία επιτρόπων.

Ο Έλληνας εκπρόσωπος Τύπου είναι παντρεμένος εδώ και 25 χρόνια με την Ισπανίδα Μερσέντες Αλβαργκονσάλεζ, και έχουν αποκτήσει δύο γιους τον Στέργιο και τον Γιάννη που ζουν και σπουδάζουν στο Λονδίνο. Κάθε καλοκαίρι, κυρίως τον Αύγουστο, αφήνει τις απαιτητικές του υποχρεώσεις και επισκέπτεται μαζί με την οικογένειά του το αναπαλαιωμένο σπίτι του παππού του στη Φούρκα της Χαλκιδικής, που αποτελεί και την μεγάλη του λατρεία.

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved