Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμός στη ΝΔ! Υποψήφιος ο Μεϊμαράκης! Έκπληξη με Αβραμόπουλο!

Αναβρασμός επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αφού την Παρασκευή το απόγευμα τελειώνουν όλα

 και όσοι ενδιαφέρονται για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο θα πρέπει να το ανακοινώσουν, αλλά και να έχουν συγκεντρώσει τις απαραίτητες 50 υπογραφές.


Σε λίγη ώρα το τοπίο θα ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο, αφού ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη Λεωφόρο Συγγρού, όπου αναμένεται να δηλώσει παρών στην κούρσα της διαδοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μεϊμαράκης έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 170 υπογραφές, με το όριο να βρίσκεται στις 50.

Η απόφαση αυτή ήταν ειλημμένη αλλά έμενε μόνο να ανακοινωθεί. Ωστόσο, ο κ. Μεϊμαράκης κατέθεσε ήδη την υποψηφιότητά του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος με τις 50 υπογραφές αν και είχε περισσότερες.

Και ενώ η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη θα ανακοινωθεί από στιγμή σε στιγμή, έρχονται οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής όπου θέλουν τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα. Φυσικά, δεν υπάρχει ακόμα τελική απόφαση αλλά ο κ. Αβραμόπουλος που απόψε φτάνει την Αθήνα δέχεται πιέσεις από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κατέβει στην κούρσα της διαδοχής.

Οι ζυμώσεις πάντως, στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν τέλος, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς είχε την Τετάρτη συναντήσεις με την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Βασίλη Κικίλια, τα ονόματα των οποίων είχαν ακουστεί για την κούρσα.

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σαμαράς είχε όμως και σήμερα συναντήσεις με τους τρεις υποψήφιους για την αρχηγία, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα, από τους οποίους ενημερώθηκε για τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία.

Πέρα όμως από τις ζυμώσεις, αρχίζουν να φαίνονται και οι πρώτες κόντρες ανάμεσα στους υποψηφίους και συγκεκριμένα ανάμεσα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. ο οποίος το πρωί της Παρασκευής θα καταθέσει και επίσημα την υποψηφιότητά του στα γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού.

Με αυτό το tweet ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάσσεται κατά της επίσπευσης της διαδικασίας που επιθυμεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμεί μέσα στον Οκτώβριο να έχει εκλεγεί πρόεδρος, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει ημερομηνία εκλογής την 15η Νοεμβρίου.

Παρέμβαση μέσω social media έκανε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος ζήτησε περισσότερο χρόνο έτσι ώστε να αναπτύξουν τις θέσεις τους οι υποψήφιοι για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ζήτησε περισσότερα εκλογικά κέντρα σε όλα τα σημεία της χώρας, αλλά και να υιοθετηθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved