Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Έλεγα ότι αν πάρουμε 34% θα είναι θρίαμβος - Πήραμε 35%

«Η κυβέρνηση θα είναι σταθερή και συμπαγής με τους 155, γιατί έχουμε λαϊκή εντολή να εφαρμόσουμε τη συμφωνία»

Την ικανοποίηση, αλλά και την έκπληξή του για την έκταση της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους. 
Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Περίμενα ένα 3% διαφορά. Έλεγα σε φίλους μου ότι, αν πάρουμε 34%, θα είναι θρίαμβος. Πήραμε 35%» -μια εκτίμηση που δείχνει ότι ούτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περίμενε επικράτηση τέτοιου μεγέθους.

Ο ίδιος, πάντως, είπε πως ποτέ δεν πίστεψε ότι οι εκλογές θα ήταν ντέρμπι, ενώ ανέφερε ότι περίμενε πως τα ποσοστά της αποχής από την κάλπη θα ήταν μεγάλα, μιλώντας με δημοσιογράφους στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου.

«Έχουμε λαϊκή εντολή να εφαρμόσουμε τη συμφωνία» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι, πλέον, «κανείς δεν θα μπορεί να μας πει ότι άλλα είπαμε και άλλα κάναμε από δω και πέρα».

 

Ζήτησε στήριξη από τη Φώφη

Ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη όσο και με τη Φώφη Γεννηματά. Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησαν το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να στηρίζει στη Βουλή τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ωστόσο φαίνεται ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπήρξε μια τέτοια συμφωνία.

Η κυρία Γεννηματά είπε στον κ. Τσίπρα ότι δεν είναι ώριμη η εποχή για συνεργασίες και εκείνος της απάντησε, κατά πληροφορίες, ότι σε κάποια πράγματα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοινές θέσεις με την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία. «Δεν μπορείτε να μας κάνετε άγονη αντιπολίτευση» παρατήρησε.

 

Ορκίζεται τη Δευτέρα ο Τσίπρας, την Τρίτη η νέα κυβέρνηση

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος δεν συνομίλησε με την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά δέχτηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, και έλαβε sms από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, και από τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση, με τους 155 βουλευτές, θα είναι σταθερή και συμπαγής. «Μπορεί και ν' αβγατίσουν» υπαινίχθηκε στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ορκιστεί πρωθυπουργός το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ την Τρίτη το απόγευμα θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, για την οποία πάντως ο κ. Τσίπρας δεν θέλησε ακόμα να ανοίξει τα χαρτιά του, όσον αφορά στα πρόσωπα που θα την απαρτίζουν.

Μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί, την Τετάρτη, στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό. Εκεί, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εκπροσωπήσει και την Κύπρο, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Την Παρασκευή στις ΗΠΑ για την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

 

«Έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις - Δεν πιστεύω ότι ήταν στημένο»

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις δημοσκοπήσεις, λέγοντας ότι έπεσαν έξω, εκτίμησε ωστόσο ότι δεν ήταν «στημένο». «Υπάρχει ένα πρόβλημα με τις δημοσκοπήσεις, χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα θεσμικό πλαίσιο» υπογράμμισε.

«Υπήρχε ένας κόσμος που δεν έπιαναν, ήταν κάτω από τα ραντάρ» σχολίασε ακόμη.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved