Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aισιόδοξος για την πρωτιά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Στην κεντρική ομιλία  της ΝΔ στην Ομόνοια, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έστειλε μήνυμα συστράτευσης κι ενότητας

Την ανάγκη συναίνεσης την επομένη των εκλογών ώστε η χώρα να βγει από την κρίση επεσήμανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκαθαρίζοντας όμως πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με όσους το θέλουν και το επιδιώκουν. «Επιλέξαμε την Ομόνοια για να συμβολίσουμε την πορεία που θέλουμε για την πατρίδα μας. Στέλνουμε μήνυμα ενότητας για όλο τον ελληνικό λαό» είπε ξεκινώντας την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα. Ο κ. Μειμαράκης κάλεσε τους πολίτες να ξαναεμπιστευτούν τη ΝΔ τονίζοντας πως το μήνυμα είναι καθαρό.

«Με τη βοήθεια του θεού και τη θέληση του λαού Δευτέρα θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, κυβέρνηση των άξιων και των ικανών, κυβέρνηση όλων των Ελλήνων» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος και απευθύνθηκε ξεχωριστά στους νέους, τις γυναίκες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους εργαζομένους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τους ένστολους και τους ανέργους τους οποίους και κάλεσε να στηρίξουν τη ΝΔ για να πάει η Ελλάδα όπως είπε μπροστά.

“Λέμε ναι η Ελλάδα μπορεί και θα πάει μπροστά και θα την πάμε εμείς μπροστά” τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος επεσήμανε πως 5 εβδομάδες μετά η ΝΔ είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Ελλάδα. “ Ξαναβρήκαμε την αυτοπεποίθηση μας” τόνισε αναφερόμενος στο διαχρονικό έργο της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του.

“Είμαστε βαθειά προσηλωμένοι στην πρόοδο, εκείνοι που βύθισαν τη χώρα στο χάος, εκείνοι που έκαναν ριφιφί στις ψήφους των πολλών προσπαθούν να εξαπατήσουν για δεύτερη φορά τους Έλληνες. Την Κυριακή αποφασίζουμε όλοι μαζί να πάμε την Ελλάδα μπροστά” είπε θέτοντας το διακύβευμα των εκλογών.

“Είναι ξεκάθαρο το ερώτημα. Να ακούμε κάλπικες υποσχέσεις και ευχολόγια ή να προχωρήσουμε μπροστά με υπευθυνότητα και εθνικό σχέδιο; Πειράματα ή σιγουριά και σταθερότητα; Να συνεχίσουμε τα πειράματα με τους ανθρώπους που οδηγούν τη χώρα από τη μια καταστροφή στην άλλη; Οι Έλληνες πολίτες δεν θέλουν άλλο πείραμα ΣΥΡΙΖΑ, δεν δέχονται άλλη δημαγωγία. Είναι καιρός να τελειώνουμε με την ανικανότητα. Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει την Κυριακή” είπε ο κ. Μειμαράκης υπενθυμίζοντας τις προεκλογικες υποσχέσεις του Αλεξη Τσίπρα.

“Πριν ένα χρόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε υποσχέσεις και δεσμεύει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια παραφύση κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ αλλά δεν έκανε τίποτα από αυτά που υποσχόταν στους πολίτες” τόνισε περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικράτησε στην οικονομία αποδίδοντας τις ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγόρησε για θράσος, ανευθυνότητα και ανικανότητα.

“Έσυραν τη χώρα στο χάος και στην καταστροφη, τότε μόνο αποφάσισαν να κατέβουν από το συννεφάκι τους. Και αντί να σκίσουν το μνημόνιο έφεραν ένα χειρότερο μνημόνιο” τόνισε επισημαίνοντας πολλά από τα μέτρα που ελήφθησαν. “Μέσα σε 6 μήνες τα πράγματα έγιναν χειρότερα για όλους τους Ελληνες” και κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν πως ήταν η χωρα τον Γενάρη του 15 και πως σήμερα. “ Ο κ. Τσίπρας έπληξε τους αδύναμους, οι έχοντες με τον ΣΥΡΙΖΑ περάσανε καλά, αυτό είναι το αριστερό συννεφάκι του ΣΥΡΙΖΑ και οι κοροιδίες” είπε ο κ. Μειμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως η χώρα βρισκεται στο πιο κρίσιμο σημείο επισημαίνεται πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, συναίνεση και συνεννόηση. Όπως είπε χρειάζεται μια εθνική ομάδα. “ Αυτή είναι η δική μου επιλογή, Θα συγκροτήσω μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με τους άξιους και τους αποφασισμένους και τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων που θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ. Επιλογή μου να φτάξουμε την εθνική Ελλάδος με όσους θέλουν” τόνισε επαναλαμβάνοντας το μήνυμά του για ενότητα.

“Χρειάζεται να ενώσουμε όλοι μαζί τα χέρια μας, όχι να χτίζει κάποιος και ο επόμενος να γκρεμίζει, όχι με το συστηματάκι που πανικοβλήθηκε και θέλει να σπιλώσει και να μας διχάσει. Απλώνουμε χέρι ενότητας και λέμε εδώ είμαστε, εδώ είναι η ΝΔ να αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες” . Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κΤσίπρα πως καταφεύγει σε ύβρεις και λασπολογεί επειδή χάνει και του απάντησε:

“Υπάρχει η λίστα Τσίπρα και οφείλει να απολογηθεί. Δεν φοβόμαστε τίποτα. Ετοιμάζουμε μεταρρυθμίσεις για ενίσχυση της διαφάνειας με την αναθεώρηση του Συντάγματος” είπε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος τόνισε πως τα εσωκομματικά πειράματα έχουν κοστίσει ακριβά στη χώρα.

“Τη χώρα δεν μπορεί να τη σώσει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το Ποτάμι, ούτε οι ΑΝΕΛ. Σήμερα είναι ξεκάθαρο πως τα πειράματα τα εσωκομματικά τους κόστισαν ακριβά. Θέλουμε σταθερότητα ή ασφάλεια και κίνδυνο;” αναρωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης στην κεντρική προεκλογική ομιλία στην Ομόνοια επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση σύντομα θα καταρρεύσει από τα εσωτερικά του προβλήματα και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέσωσε τη χώρα με 90 δισ. και για αυτό όπως είπε δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε μεγάλη έμφαση στην κατάσταση της οικονομίας και στο τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα χαρακτηρίζοντας καταστροφικό το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ.

“Απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία και η κοινωνία προτείνουμε το σύμφωνο κοινωνικής ανάπτυξης” είπε παρουσιάζοντας 7 άξονες.

Επανεκίνηση της οικονομίας, σταθεροποίηση των δημοσιονομικών, σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, αποτελεσματικότερο κράτος με λιγότερους φόρους, κοινωνική συνοχή με έμφαση στην τόνωση της απασχόλησης, εξωτερική πολιτική ανοιχτών οριζόντων, θεσμική εμβάνθυση”.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως κεντρική απόφασή του είναι να ξεμπερδεύει με τα δύσκολα και αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ώστε να σταματήσουν τα κάπιταλ κοντρόλς. Έμφαση έδωσε στο ξεμπλοκάρισμα του ΕΣΠΑ με στόχο να στηριχθούν οι αγρότες ενώ δεσμεύτηκε για τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών και την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος. Μιλώντας στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και την πρωτεύουσα λόγω της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τη μετανάστευση και παρουσίασε τη θέση της ΝΔ μεταξύ άλλων για το διαχωρισμό των παράνομων μεταναστών από τους πρόσφυγες.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως η ψήφος της Κυριακής είναι κρίσιμη.

“Δεν έταξα. Όμως όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στους κινδύνους. Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες, δεν πρέπει να λείψει κανένας. Η χώρα χρειάζεται νέο τρόπο διακυβέρνησης και όχι καθεστωτικές αντιλήψεις. Ερχόμαστε να ενώσουμε τον λαό μας. Εμείς ποτέ δεν είπαμε σε κανέναν θα σας τελειώσοουμε . Αντιθέτως εμείς λέμε ελάτε μαζί μας να φτιάξουμε την Ελλάδα και εσείς που δεν μας ψηφίσατε. Κάνω εκκληση . Δεν πάει άλλο αυτή η ανευθυνότητα, η ένταση , η ανικανότητα. Ελάτε να βάλουμε τη χώρα σε σταθερότητα. Δώστε μας ισχυρή εντολή να μπορέσουμε να βάλουμε τη χώρα στην κανονικότητα” τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved