Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαθητές στους δρόμους για το Μακεδονικό παρά τις αντιδράσεις

Συνολικά στη Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 100 σε αριθμό τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη  με τους μαθητές να έχουν αναρτήσει στα κάγκελα ελληνικές σημαίες και πανό με συνθήματα όπως «Η Μακεδονία είναι ελληνική», ενώ αρκετοί σε ανακοινώσεις τους ξεκαθαρίζουν ότι «η δράση τους σε καμία περίπτωση, δεν φέρει φασιστικό ή εθνικιστικό χαρακτήρα». 

Κινητοποιήσεις υπήρξαν από το πρωί της Πέμπτης και σε γυμνάσια και λύκεια στον Έβρο. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Στέργιος Αποστολακούδης «υπό κατάληψη τελούν σχολεία στις Φέρες, στο Σουφλί, το Διδυμότειχο, το 1ο λύκειο Ορεστιάδας και στη Νέα Βύσσα.

Στην Αλεξανδρούπολη σημειώνεται αποχή μαθητών και όχι καταλήψεις». Νωρίτερα περίπου 300 μαθητές συγκεντρωθήκαν μπροστά στο δημαρχείο και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης η οποία κατέληξε στον φάρο, στην παραλιακή.

Στο Ασβεστοχώρι οι μαθητές που βγήκαν στους δρόμους κράτησαν την ελληνική σημαία και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.

Μαθητές πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αλεξάνδρεια, Νάουσα, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Κρύα Βρύση, Κατερίνη και Σέρρες. 

Την ίδια ώρα περίπου 500 μαθητές από την «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας» ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις για τη Μακεδονία» έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια με αποτέλεσμα να είναι κλειστη η οδός Πανεπιστημίου.

Σε κείμενό της η πρωτοβουλία αναφέρει ότι «την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασιστές να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας».

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved