Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Τσίπρας: Ο λαός θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα

 «Ήρθα με το δίλημμα ότι στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. 

Φεύγω με τη βεβαιότητα ότι η νίκη την επόμενη Κυριακή θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι του λαού μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση του κόμματός του στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Πρόσθεσε επίσης ότι, «από την άλλη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει κυβέρνηση αγώνα και μάχης, για να ενώσουμε τον λαό μας σε ένα μεγάλο πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο κάτω από τη σημαία της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι το μήνυμα που φτάνει από κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι η αποφασιστικότητα και η αισιοδοξία για μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι η νέα μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα σηματοδοτήσει τη μεγάλη αλλαγή στην Ευρώπη με τις επικείμενες εκλογές και σε άλλες χώρες, όπως στην Ισπανία και την Καταλονία και τελικά την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη.

Υπογράμμισε ότι, «παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος της ολιγαρχίας και της διαπλοκής, να αναστήσουν το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, εμείς αντέχουμε και κρατάμε με περηφάνια τη σημαία του αγώνα, που πάνω της φέρει το ιστορικό βάρος των αξιών και των ιδεών μας. Το ιστορικό βάρος των προσδοκιών και της ελπίδας του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και αλληλεγγύη».

Δίνουμε μάχη είπε, κόντρα σε θεούς και δαίμονες που θέλουν να κάνουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση του τόπου, μια μικρή παρένθεση στο καθεστώς της φαυλότητάς τους. Αλλά ο κόσμος της εργασίας, οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες δεν θα το επιτρέψουν.

«Την επόμενη Κυριακή ο λαός θα δώσει τελειωτικό χτύπημα στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, της αναξιοπρέπειας, της υποταγής, και της ανισότητας» ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως ο αγώνας της επτάμηνης διαπραγμάτευσης συντάραξε όλη την Ευρώπη και ανάγκασε ολόκληρο τον κόσμο να μιλά για την μικρή Ελλάδα που τολμά να σηκώνει κεφάλι στους δανειστές. Πρόσθεσε, ότι τίποτα στην 
Ευρώπη δεν είναι πια το ίδιο, γιατί ήδη το ρεύμα της αμφισβήτησης αρχίζει να μεγαλώνει και πολλές ευρωπαϊκές δυνάμεις αλλάζουν τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα και καταλαβαίνουν ότι η πολιτική της λιτότητας δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί μπορεί να στοιχίσει το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης.

Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία είπε, διχάστηκε βαθιά και οι Πράσινοι αναγνωρίζουν τον δίκαιο αγώνα μας και στέκονται δίπλα στη προσπάθειά μας.

Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ

Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι, οι δυνάμεις του χθες, της υποταγής και της υποτέλειας, που δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ, δεν μπορούν να δίνουν συμβουλές. Δεν χρειαζόμαστε τις συμβουλές της συμμαχίας του «ναι σε όλα», δεν χρειαζόμαστε τις παραινέσεις τους, δεν χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη συνεργασία τους» και τόνισε:

«Να μας λείπουν οι συμβουλές των παραδομένων, που σήμερα μας κουνούν και το δάχτυλο, γιατί δε καταφέραμε μέσα σε έξι μήνες να βγάλουμε τον λαό έξω από τον λάκκο που αυτοί σαράντα χρόνια έσκαβαν και τον έριξαν μέσα».

Ο κ. Τσίπρας θύμισε όλα όσα έκανε η κυβέρνησή του το προηγούμενο επτάμηνο επισημαίνοντας: «Θέσαμε ξανά το ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, εξασφαλίσαμε τον δημόσιο χαρακτήρα της μικρής ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, διασφαλίσαμε τη μεσοπρόθεσμη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και τη λύση του προβλήματος των κόκκινων δανείων». Και κατηγόρησε τον κ. Μεϊμαράκη που όπως είπε, ζητούσε να υπογράψουμε ό,τι μας δώσουνε, για πολιτικό θράσος όταν λέει ότι «χρεώσαμε 90 δισ. τον ελληνικό λαό» και τόνισε «αν δεν ήταν επικίνδυνη η δημαγωγία του θα ήταν κωμική».

Ακόμη και ένα παιδί σημείωσε, καταλαβαίνει ότι τα 86 δισ. από τη νέα συμφωνία δεν αποτελούν παρά αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους και μάλιστα με καλύτερους όρους από όσους θα πετύχαινε ποτέ η ΝΔ, με χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αποπληρωμής, ενώ ταυτόχρονα τμήμα των χρημάτων αυτών θα χρησιμοποιηθεί για τη λύση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η επιστροφή της ΝΔ στη διακυβέρνηση θα σημάνει απόσυρση όλων των μέτρων ανακούφισης του προηγούμενου επταμήνου, τον τερματισμό του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που έδωσε ανάσα και ελπίδα σε πάνω από 300.000 οικογένειες, την κατάργηση της ρύθμισης για τις εκατό δόσεις, την εκ νέου απόλυση των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων και των δυόμισι χιλιάδων εκπαιδευτικών, καθώς και το εκ νέου κλείσιμο της ΕΡΤ και την επαναφορά εισιτηρίου στα νοσοκομεία και τόνισε ακόμη ότι, «η επιστροφή της ΝΔ θα σημάνει την επιστροφή στην πολιτική υποστήριξη των συμφερόντων της ολιγαρχίας στη χώρα μας».

Στήριξη στους αγρότες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η κυβέρνησή του θα στηρίξει τους αγρότες όπως έκανε και το προηγούμενο επτάμηνο διακυβέρνησης, που νομοθέτησε και οι αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές στην αγροτική οικονομία παραμένουν αφορολόγητες, όπως και οι αγροτικές επιδοτήσεις έως τα 12.000 ευρώ, ενώ προβλεπόταν φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%.

Ενώ τόνισε κατατίθεται σε διαβούλευση, αμέσως μετά τις εκλογές, η πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργατική λειτουργία των αγροτών και θα ληφθούν μέτρα για την προστασία της φέτας.
Για τον αγροτικό τομέα συμπλήρωσε ότι ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 10 δισ. ευρώ και διασφαλίστηκε η απορρόφηση των 800 εκατ. ευρώ που κινδύνευαν να χαθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007- 2013.
Ειδικότερα για τη Μεσσηνία, ανέφερε ότι θα προχωρήσουν τα μεγάλα έργα και ο αυτοκινητόδρομος ως το Καλό Νερό.

Τόνισε ότι θα προχωρήσει ο έλεγχος για τη φοροδιαφυγή και τόνισε:

«Να μην διανοηθεί κανείς να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε του πολίτες της Μεσσηνίας να μην ακούνε τις δημοσκοπήσεις και την εβδομάδα που έμεινε ως τις εκλογές να εντείνουν τον αγώνα τους πόρτα-πόρτα να μην χαθεί καμιά ψήφος και δήλωσε αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών.

Τον κ. Τσίπρα προλόγησε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της ευρωομάδας των Πράσινων, Σκα Κέλερ, η οποία, αφού δήλωσε ότι είναι τιμή της που βρίσκεται στη συγκέντρωση, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πιστεύουμε ότι μόνο μαζί μπορούμε να πετύχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς περιβαλλοντική δικαιοσύνη, δεν θα υπάρξει ποτέ κοινωνική δικαιοσύνη».

Πρόσθεσε ότι, «είναι οι πλέον αδύναμοι αυτής της κοινωνίας που υποφέρουν και γι' αυτό ο κοινωνικός αγώνας πρέπει να είναι και περιβαλλοντικός. Η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο δυναμικό σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξοικονόμηση ενέργειας, αν επενδύσουμε σε αυτούς τους χώρους θα δημιουργήσουμε δουλειές για τα επόμενα τριάντα χρόνια οι οποίες βοηθούν στη δημιουργία ενός αυτόνομου καθαρού ενεργειακού συστήματος που είναι επένδυση στον λαό. Οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους, την προσπάθεια να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Τέλος στη συγκέντρωση παρίστατο και ο Καταλανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Έρνεστ Ουρτασούν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version