Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Βαγγέλης δεν είναι comme il faut και ομιλεί τη νομική αργκό…

Tο «αυτοφωράκιας» δεν ήταν γαλάζια μαγκιά, αλλά «νομική αργκό». Το «ψευτράκος» δεν ήταν ύβρις

 αλλά το είπε «αστειευόμενος» - μια κουβέντα παραπάνω μπορεί να ήταν στην τελική,  κι εάν ενοχλεί, «την παίρνει πίσω». Κι εάν τύχει και βγει και πρώτο κόμμα η ΝΔ, ψωμί κι αλάτι βρε αδερφέ, θα καλέσει και τον Τσίπρα – τον «ψευτράκο»– να κάνουν μαζί κυβέρνηση γιατί μόνο εκείνος – ο «απατεωνίσκος» - «γνωρίζει συνολικά το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης».

Και γιατί, πάνω απ’ όλα, ο Βαγγέλης δεν είναι comme il faut, δεν είναι δήθεν, αυτός είναι και σ’ όποιον αρέσει…

Εν ολίγοις, ο Βαγγέλης (Μεϊμαράκης) παρέδωσε χθες το βράδυ, στη συνέντευξή του στο Star νέα μαθήματα πολιτικού savoir vivre και, μαζί, έθεσε και το νέο πλαίσιο του γαλάζιου πολιτικού πολιτισμού: ««Εγώ δεν είμαι δήθεν», είπε, «αυτός είμαι, αν θέλετε και σας κάνω, έχει καλώς, αν όχι και πάλι φίλοι είμαστε. Εγώ δεν είμαι comme il faut, ξέρω ότι κάποιες φορές το παρατράβηξα, όμως δεν κρύφτηκα ποτέ μου και δεν το έπαιξα ποτέ, κάτι άλλο από αυτό που είμαι».

Και για του λόγου το αληθές, έσπευσε να προσθέσει ότι όταν είπε πως ο Τσίπρας ψάχνει «αυτοφωράκια» απλά χρησιμοποίησε… νομική αργκό και πως το «ψευτράκος» επίσης το είπε αστειευόμενος «κι εάν ενοχλεί το παίρνω πίσω».

Παλαιότερα, σε εποχές Κενταύρων και Ρέηντζερς, η ίδια πρακτική μπορεί και να λεγόταν κουτσαβακισμός, τότε όμως δεν είχε ωριμάσει ακόμη η μετα-αστική λιμανίσια γοητεία του Βαγγέλη (Μεϊμαράκη). Και ο γαλάζιος τσαμπουκάς δεν είχε προλάβει να τιμηθεί με… πτυχίο από το London School of Economics.

Για το οποίο (πτυχίο) μας ενημέρωνε, παρεμπιπτόντως, παράλληλα με τη συνέντευξη Μεϊμαράκη, σε ένα on air ρεσιτάλ προγραμματικού και δημόσιου πολιτικού λόγου ο έτερος γαλάζιος αστός, ο Μανώλης (Κεφαλογιάννης). Ο οποίος, αφού κατατρόπωσε τον Πάνο Σκουρλέτη του ΣΥΡΙΖΑ με συμπαγή κι ακλόνητα πολιτικά επιχειρήματα – του τύπου «ψεύτες και απατεώνες», «ανόητος» κ.λπ. - έδωσε την χαριστική βολή σε άπαν το νεοφυές, θρασύ και εκτός τζακιών, πολιτικό σύστημα λέγοντας: «Εγώ έχω τελειώσει και το London School of Economics. Δεν ξέρω τι σκατά έχετε κάνει εσείς».

Κατόπιν τούτων, το μόνο που μένει για να επισφραγιστεί η αποκήρυξη των άκρων και η μετριοπαθής στροφή της ΝΔ είναι η αποκατάσταση και η ανάκληση από την προεκλογική αποστρατεία του Μάκη (Βορίδη). Το δικαιούται ως, αν μη τι άλλο, ο πρώτος που είχε επαναπροσδιορίσει το κεντρώο προφίλ της γαλάζιας παράταξης: Βαφτίζοντας τα τσεκούρια «δεξιό ακτιβισμό». Κι ας μην διέθετε πτυχίο του LSE…

Νικόλ Λειβαδάρη

Tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved