Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεϊμαράκης: Είμαι μεταβατικός πηγαίνοντας προς το Μαξίμου

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και κατηγόρησε πως αδιαφόρησε και δεν έκανε καμία ουσιαστική κίνηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης,

 σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24. Παράλληλα εκτίμησε ότι την επόμενη των εκλογών, το μήνυμα των πολιτών θα είναι μήνυμα συνεργασιών. 

Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε πως η Ν.Δ. και ο ίδιος είχαν ζητήσει να ενημερωθεί ο ΟΗΕ, για να υπάρξει μια παγκόσμια πολιτική για το μεταναστευτικό. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφόρησε και δυσφόρησε, η Ελλάδα εξέπεμψε το μήνυμα "περάστε απέναντι"» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος και επεσήμανε πως το θέμα αυτό πρέπει όλοι να το δουν ανθρώπινα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε συγχαρητήρια στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που σε 2-3 μέρες, όπως είπε, «έκανε όσα δεν έκαναν οι άλλοι σε επτά μήνες».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «αποδεικνύεται πως ούτε καν η αρχή και η επιτροπή που χρειαζόταν για να πάρουν τα χρήματα, όπως λέει ο επίτροπος Αβραμόπουλος, δεν υπήρχε». Όπως είπε, αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος θα πήγαινε στα νησιά που έχουν το πρόβλημα, αλλά θεωρεί πως η επίσκεψή του μπορεί να παρερμηνευτεί ως προεκλογική υποκρισία.

Σε ό, τι αφορά τα ψηφοδέλτια του κόμματος ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε πως δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές στα ψηφοδέλτια εκτός αν κάποιοι αποχωρήσουν οικειοθελώς. Μάλιστα απάντησε σε όσους διερωτώνται αν θα βάλει «δικούς του» στο Επικρατείας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχουν δικοί μου, εγώ τους θεωρώ όλους Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε πως η κοινωνία στέλνει μήνυμα συνεννόησης και πως έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές. «Αυτές οι εκλογές έχουν ένα μεγάλο θετικό, ότι τα ψέματα τελειώνουν εδώ γιατί όλοι έχουν καταλάβει την αλήθεια. Όλοι ξέρουν και δεν μπορούμε να υποσχεθούμε μεγάλα άλματα και μαγικές λύσεις. Η κοινωνία έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές» είπε τονίζοντας πως ο ίδιος δεν έχει δώσει καμία προεκλογική υπόσχεση.

Αναφορικά με την επόμενη μέρα των εκλογών τόνισε πως το μήνυμα των πολιτών θα είναι μήνυμα συνεργασιών. «Δεν έχω πρόβλημα αν θα είναι πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας ή κάποιος άλλος, εφόσον είναι πρώτο κόμμα. Το ζητούμενο είναι η προγραμματική μας πορεία και η υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων για τις οποίες πρέπει να συνεννοηθούμε. Και δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι δύο ή πέντε κόμματα. Όλα θα μας τα δείξει ο λαός στην κάλπη», είπε επιρρίπτοντας στον κ. Τσίπρα ευθύνες για το γεγονός ότι πήγε τη χώρα σε εκλογές και γιατί, όπως τόνισε, «κινδυνεύουμε να μας ξαναπάει». Μάλιστα σχολιάζοντας το κείμενο των 53, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την εκτίμηση πως ο κ. Τσίπρας μέχρι τις εκλογές θα έχει γίνει αντιμνημονιακός.

Όσον αφορά στη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε εκ νέου τον κ. Τσίπρα για καθεστωτικές αντιλήψεις. «Είναι δυνατόν να λέμε δε συνεργαζόμαστε και να μη λειτουργούμε προς όφελος των πολιτών; Ο κ. Τσίπρας κάνει κάποιες ερμηνείες δικές του. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι καθεστωτικές αντιλήψεις. Αυτονόητο είναι ότι αυτός που διαπραγματεύτηκε, υπέγραψε, συμφώνησε, εισηγήθηκε, ψήφισε το μνημόνιο, πρέπει να συμμετάσχει στην προσπάθεια να το αλλάξουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό, τι αφορά το αν είναι ή όχι μεταβατικός αρχηγός στη Ν.Δ., ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «μεταβατικοί είμαστε όλοι οι άνθρωποι σε αυτή τη ζωή, δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό, αυτήν την περίοδο θεωρώ ότι είμαι μεταβατικός πηγαίνοντας προς το Μαξίμου». Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση που θα σχηματίσει θα συγκροτηθεί από ικανά και άξια στελέχη της κοινωνίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved