Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το νέο και το παλιoπαλιό της ΝΔ

Πρόσωπα όπως ο Ψωμιάδης και Βουλγαράκης έσπευσαν να κάνουν την εμφάνιση τους χθες στην εκδήλωση στη Ρηγίλλης, όχι προς ενθουσιασμό όλων των γαλάζιων, καθώς η επιστροφή στις ρίζες δεν μπορεί να σημαίνει και επιστροφή σε ένα παρελθόν αρνητικών συνειρμών

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την ομιλία του στη χθεσινή εκδήλωση έξω από τη Ρηγίλλης αναφέρθηκε πολλές φορές στο νέο και στο παλιό, αποκρούοντας τη ρητορική Τσίπρα περί του παλιού πολιτικού συστήματος και αναφερόμενος στην ιστορική πορεία αλλά και στη νέα εποχή της κεντροδεξιάς.

Το ερώτημα είναι εάν σε αυτή τη νέα εποχή χωρούν πρόσωπα όπως ο Γιωργος Βουλγαράκης και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που έσπευσαν να κάνουν την εμφάνιση τους χθες στη Ρηγίλλης, εκτιμώντας ενδεχομένως ότι το κλίμα μπορεί και να αλλάξει για τη ΝΔ. Γεγονός που προκάλεσε πολλά σχόλια μεταξύ των παρισταμένων, καθώς η επιστροφή στις ρίζες που επιχειρήθηκε να σηματοδοτηθεί χθες δεν μπορεί να σημαίνει και επιστροφή σε ένα παρελθόν αρνητικών συνειρμών.

Ο κ. Ψωμιάδης νωρίτερα είχε μεταβεί στη Βουλή, αναμένοντας κάποια συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, κάτι που δε συνέβη και αρκέστηκε στη συνέχεια σε μία φωτογραφία με το Νίκο Καραχάλιο έξω από τη Ρηγίλλης.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο επαναδραστηριοποίησης του κ. Βουλγαράκη, ο κ. Μεϊμαράκης απαντά στο σχετικό ερώτημα απλώς ότι κάθε ψήφος είναι ευπρόσδεκτη, περιορίζοντας τον πρώην υπουργό (καθώς και άλλους όπως ο Θοδωρής Ρουσόπουλος) σε ρόλο απλών ψηφοφόρων και “στρατιωτών της παράταξης”, όχι όμως και σε αυτό του στελέχους που επιστρέφει στο προσκήνιο.

Το παρελθόν άλλωστε στο οποίο επιθυμεί να αναφέρεται ο νυν πρόεδρος της ΝΔ είναι το καραμανλικό και αυτό μόνο όσον αφορά σε πρόσωπα και ιδεολογικές στοχεύσεις, που έχουν ευρεία αποδοχή στον κεντροδεξιό χώρο.

Το μέλλον δε για τον κ. Μεϊμαράκη προβλέπεται σε κάθε περίπτωση περίπλοκο, καθώς είτε θα κερδίσει την εκλογική μάχη και μαζί ενδεχομένως την ευθύνη εφαρμογής των μέτρων εξαιτίας των οποίων ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την κάλπη, είτε θα χάσει με ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί σε μία συγκυβέρνηση καθόλου ιδανική ή να δεχθεί την αμφισβήτηση δελφίνων, που περιμένουν την ώρα της διαδοχής.

Βίκυ Σαμαρά

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved