Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker στη Βουλή των Ελλήνων

Την ιδιαίτερη χαρά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Ελληνικό Κοινοβούλιο και απηύθυνε ομιλία στην Ολομέλεια της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που υποδεχόμαστε τον κ. Jean-Claude Juncker στο  Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η χώρα μας σε 3 χρόνια θα γιορτάσει τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας της και το Κοινοβούλιό μας είναι από τα αρχαιότερα της Ευρώπης, έχει ζήσει ευτυχείς και δραματικές στιγμές» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, συμπληρώνοντας ότι ο κ. Jean-Claude Juncker είναι ο πρώτος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. 

Ο κ. Juncker με τη σειρά του τόνισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι στην Ελλάδα, στην Αθήνα και το Ελληνικό Κοινοβούλιο ή μάλλον θα έπρεπε να το πω αντίστροφα, προτάσσοντας τη Βουλή των Ελλήνων». 

Ο Πρόεδρος της Βουλής προσέφερε στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μεταξοτυπία του έργου του Νίκου Εγγονόπουλου «Η Αρπαγή της Ευρώπης» και τον Περικλέους Επιτάφιο, στα γαλλικά, έκδοση της Βουλής των Ελλήνων.

Στην τελετή υποδοχής του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέστησαν ο Έλληνας Επίτροπος κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Αθανασίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved