Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Guardian: Ο Τσίπρας παραδίδει τα κλειδιά της ελληνικής οικονομίας στους Ευρωπαίους

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει κανένα λόγο στην εφαρμοζόμενη πολιτική σε μία σειρά από ευαίσθητους οικονομικούς τομείς, όπως αναφέρει το άρθρο.

 

Την άποψη ότι η συμφωνία την οποία προωθεί η ελληνική κυβέρνηση στη Βουλή, ουσιαστικά, αποτελεί «παράδοση» της οικονομίας της χώρας στην Ευρωζώνη, εκφράζει άρθρο του Guardian, με δεδομένα συγκεκριμένα σημεία του Μνημονίου που συνυπάρχει με το πρόγραμμα στήριξης.

Όπως τονίζεται στο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει κανένα λόγο στην εφαρμοζόμενη πολιτική σε μία σειρά από ευαίσθητους οικονομικούς τομείς, καθώς οι πιστωτές όχι μόνο υπαγορεύουν το τι θα πρέπει να γίνει αλλά ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν σε τακτά χρονικά διαστήματα την εφαρμογή των μέτρων και εάν μείνουν ικανοποιημένοι τότε θα δίνουν το «πράσινο φως» προκειμένου να εκταμιευθεί κάποια δόση από το νέο τριετές πρόγραμμα των 85 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα στο άρθρο υπογραμμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να προχωρήσει σε μία εκ βάθρων μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας, σε τομείς όπως είναι αυτοί υγείας, κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεων, φορολογικού συστήματος, αλλά και να στηρίξει ένα πολύ πιο φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Σαφώς, συνεχίζει ο Guardian, η ελληνική οικονομία θα βρεθεί αντιμέτωπη με ακόμη περισσότερη λιτότητα, η οποία θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωσή της. Άλλωστε στη συμφωνία εκτιμάται ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα υποχωρήσει κατά 2,3% φέτος και 1,3% το 2016.

Αναφορικά με τις γερμανικές αντιρρήσεις κορυφαίο στέλεχος της Ευρωζώνης δηλώνει στην εφημερίδα ότι «δεν πρέπει να συνεχιστούν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις. Το να παραταθούν και άλλο οι διαπραγματεύσεις δεν είναι κάτι που θα μας οδηγήσει σε μία καλύτερη συμφωνία, αλλά αντίθετα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί».

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved