Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΟΣΑ: Μόλις 13% των Ελλήνων εμπιστεύεται την κυβέρνηση .

Στο 42% το ποσοστό εμπιστοσύνης κατά μέσο όρο σε όλα τα κράτη που εξετάζει ο ΟΟΣΑ αναφέρεται στην έκθεση "Government at a Glance ...

Μόλις το 13% των Ελλήνων – συντριπτικά χαμηλότερο ποσοστό από το μέσο όρο των κρατών μελών του ΟΟΣΑ – εμπιστεύεται την κυβέρνηση, σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού.

Μάλιστα η Ελλάδα είναι μια από τις 4 χώρες παγκοσμίως (μαζί με Χιλή, Φινλανδία και Σλοβενία) που η εμπιστοσύνη των πολιτών στις κυβερνήσεις έπεσε κατακόρυφα.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, οι Έλληνες εμπιστεύονται σε ποσοστό 42% την δικαιοσύνη, 69% την αστυνομία, σε ποσοστό 31% το εθνικό σύστημα υγείας και 44% την Παιδεία.

Η σύγκριση με τον μέσο όρο των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ

Συνολικά στα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις κυβερνήσεις τους μειώθηκε στο 42% το 2016 από 45% το 2007.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα τα ποσοστά εμπιστοσύνης προς όλους τους θεσμούς είναι χαμηλότερα από τον μέσο όρο.

Εκτός από την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση που κινείται στο εξαιρετικά χαμηλό 13% έναντι του 42% του μέσου όρου μεγάλη είναι η διαφορά και στον τομέα της Υγείας. Μόλις ένας στους τρεις Έλληνες (31%) εμπιστεύονται το σύστημα υγείας, όταν ο μ.ο. των άλλων κρατών είναι 7 στους 10 (70%).

Το 44% των Ελλήνων έχουν εμπιστοσύνη στην Παιδεία που παρέχει το κράτος, ενώ ο μέσος όρος κινείται στο 67%.

Στην εμπιστοσύνη έναντι της Αστυνομίας υπάρχει μια σχετική σύγκλιση καθώς στην Ελλάδα την εμπιστεύεται το 69% έναντι 77% στις άλλες χώρες.

Τέλος, στη Δικαιοσύνη ο μ.ο. των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ είναι 55% όταν οι Ελληνες πολίτες έχουν βαθμό εμπιστοσύνης 42%.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ εδώ:

http://www.oecd.org/gov/gov-at-a-glance-2017-greece.pdf

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved