Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H γραβάτα έμεινε στη ντουλάπα.

ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

H γραβάτα έμεινε στη ντουλάπα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έφτασε στο στόχο του και την Παρασκευή δεν φόρεσε γραβάτα…» με αυτό το κείμενο επιλέγει η εφημερίδα του Μονάχου «Süddeutsche Zeitung» να υποστηρίξει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν πέτυχε τελικά τον στόχο του αναφορικά με το ελληνικό χρέος.

«Η Παρασκευή δεν ήταν ημέρα της γραβάτας» αναφέρει ο αρθρογράφος της «Süddeutsche Zeitung» και επισημαίνει ότι «Όποιος θέλει να μάθει, τι επέτυχε η Αθήνα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, δεν έχει παρά να δει τι φορά ο Τσίπρας μαζί με το πουκάμισό του.»

Μεγάλος υπεύθυνος για την υπόθεση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Süddeutsche Zeitung», είναι ο Γερμανούς υπουργός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφού δεν προτίθεται να διακινδυνέψει το μέλλον του για χάρη της Ελλάδας μόλις 3 μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές. Και σίγουρα, το υψηλόβαθμο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών δεν θα το «προδώσουν» οι βουλευτές του.

Η γερμανική εφημερίδα τον κατηγορεί ότι χρησιμοποίησε κόλπα για να πετύχει τη συμφωνία του Λουξεμβούργου αφού: «Τώρα οι πολίτες θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο τι γίνεται με τα χρήματά τους.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμφώνησε σε ένα συμβιβασμό για τη χορήγηση κι άλλων χρημάτων στην Ελλάδα, και το έκανε κυρίως για να βγάλει την ελληνική κρίση από τον προεκλογικό αγώνα της Χριστιανικής Ένωσης.

Στην πραγματικότητα δεν θα ήταν πρόβλημα, εάν δεν απέφευγε να ξεκαθαρίσει μια σημαντική λεπτομέρεια, δηλαδή, τι κοστίζει στο Γερμανό πολίτη αυτό το ντιλ που συνδέεται με ελάφρυνση του χρέους. Και τώρα, τα μέλη της επιτροπής του Προϋπολογισμού της Βουλής πρέπει να αποφασίσουν εάν θα επιμείνουν στην τήρηση των συμφωνημένων κανόνων ή εάν θα σταματήσουν τη συμφωνία».

Το δημοσίευμα καταλήγει «Για πόσο καιρό ακόμη θα αποφεύγει η γερμανική βουλή μια εκ βάθρων λύση, που είτε μπορεί να λέγεται προσωρινό Grexit, είτε μια πραγματική ελάφρυνση του χρέους υπό μορφή κουρέματος; Εδώ και 7 χρόνια αποφεύγεται η χρεοκοπία χωρίς να γίνεται αλλαγή προς το καλύτερο, δεν πάει άλλο».

Πηγή: DW

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved