Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Ευρώπη, λόγω απειλής τρομοκρατικών επιθέσεων

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σήμερα Δευτέρα ταξιδιωτική οδηγία για την Ευρώπη, 

καλώντας τους αμερικανούς πολίτες να είναι ενήμεροι για τη συνεχιζόμενη απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη τη γηραιά ήπειρο.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών επικαλείται πρόσφατα περιστατικά στη Γαλλία, στη Ρωσία, στη Σουηδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο και τονίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα «έχουν την ικανότητα να σχεδιάζουν και να εκτελούν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη».

Η προηγούμενη ταξιδιωτική οδηγία για την Ευρώπη είχε εκδοθεί ενόψει της περιόδου των χειμερινών διακοπών, η οποία έληξε τον Φεβρουάριο. Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η σημερινή προειδοποίηση δεν βασίστηκε σε συγκεκριμένη απειλή, αλλά μάλλον στη διαπίστωση ότι συνεχίζεται ο κίνδυνος επιθέσεων, κυρίως ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών. Η οδηγία αυτή εκπνέει την 1η Σεπτεμβρίου.

Εμπορικά κέντρα, κυβερνητικές υπηρεσίες και εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία, κλαμπ, εστιατόρια, χώροι λατρείας, πάρκα, αεροδρόμια και άλλες τοποθεσίες είναι όλοι πιθανοί στόχοι για επιθέσεις, επισημαίνει η οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved