Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πόλεμος» στην ΕΕ για το ποιος θα προσελκύσει εταιρείες μετά το BREXIT

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακούνε διαμαρτυρίες από ορισμένες χώρες μέλη σχετικά με το ότι άλλες τροποποιούν επί το ευνοϊκότερο τις προϋποθέσεις για να δώσουν «διαβατήριο» σε εταιρείες 

που προσφέρουν χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στην ενιαία αγορά, ώστε να τις προσελκύσουν μετά το Brexit, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις

Καθώς η Βρετανία ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ΕΕ, ορισμένες εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα και ξένες τράπεζες που χρησιμοποιούν το Λονδίνο ως έδρα ήδη καταρτίζουν σχέδια για την μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ευρώπη, ώστε να διατηρήσουν την πρόσβαση στην ενιαία αγορά.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι δεν μπορεί να γίνει μια «κούρσα» μεταξύ των χωρών μελών ώστε να μειωθούν οι κανονιστικές ρυθμίσεις για τη λειτουργία των εταιρειών του κλάδου ώστε να προσελκυστούν.

«Ήδη έχουμε ακούσει ορισμένες κατηγορίες μεταξύ χωρών ως προς αυτό», ανέφερε ο Ντομπρόβσκις μιλώντας στην τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που παραχωρήθηκε σήμερα στο Βερολίνο. «Σαφέστατα ο ανταγωνισμός πρέπει να είναι δίκαιος σε όλη την ΕΕ».

Πολλές εταιρείες του τομέα στη Βρετανία εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετακινήσουν τις εγκαταστάσεις τους και το προσωπικό τους σε χρηματοοικονομικά κέντρα όπως είναι η Φραγκφούρτη, το Δουβλίνο, το Παρίσι ή το Λουξεμβούργο.

Αλλά και ο βρετανικός χρηματοπιστωτικός τομέας προετοιμάζει προτάσεις σχετικά με τρόπους που θα μπορούσε να εξυπηρετεί πελάτες στην ΕΕ και μετά το Brexit.

Αντωνόπουλος Γιώργος

dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved