Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Politico: Η Τουρκία παρενοχλεί την αποδυναμωμένη Ελλάδα

Στα λόγια θέλουν να βοηθήσουν, στην πράξη με τις συνεχείς παραβιάσεις οι Τούρκοι επιβαρύνουν την ήδη αδύναμη ελληνική οικονομία

 όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα politico

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και τα πολεμικά ελικόπτερα  έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου σύμφωνα με μελέτη που βασίζεται σε στοιχεία που έδωσαν ελληνικές στρατιωτικές πηγές. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  politikco.eu αυτό συμβαίνει σε μία περίοδο που είναι χώρα είναι στεγνή από ρευστότητα και εξαναγκάζεται να απαντήσει.

Ως πλέον πρόσφατο γεγονός αναφέρεται στην 15 Ιουλίου - όταν η Ελλάδα βρίσκονταν στο μάτι του πολιτικού κυκλώνα - έξι τουρκικά μαχητικά παραβιάσαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο 20 φορές, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα είχαν προηγηθεί παραβιάσεις από στρατιωτικά ελικόπτερα.

Όπως προκύπτει και από το γράφημα μετά από μία πτωτική πορεία παραβιάσεων τα πρώτα χρόνια της ύφεσης, το 2014 παρατηρείται μία κατακόρυφη αύξηση η οποία συνεχίζεται ως τις ημέρες μας και όπως γράφει το politico η κατάσταση αυτή στοιχίζει ακριβά στην οικονομική αδύναμη Ελλάδα η οποία αποτελεί ελάχιστη απειλή για την Τουρκία.

Από τουρκικής πλευράς δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση για την αύξηση των παραβιάσεων πάνω από το Αιγαίο. Αναλυτές όμως εκτιμούν ότι η παρούσα κατάσταση στην χώρα μας ενθαρρύνει την Τουρκία να παρενοχλεί όλο και πιο συχνά γνωρίζοντας ότι η κίνηση της αυτή κοστίζει ακριβά στην Ελλάδα. Το οξύμωρο είναι ότι οι κινήσεις αυτές έρχονται σε σύγκρουση με τις δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα ώστε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved