Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα κόμματα στην αρένα των σκανδάλων και η κοινωνία στις ουρές του ΚΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «χτυπιούνται» σε ρυθμό… παριζιάνικο ενώ οι πολίτες στενάζουν στις ουρές για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και οι αγρότες είναι στον δρόμο.

Αν ήταν ποδοσφαιρικός αγώνας, θα λέγαμε ότι παρακολουθούμε ένα ντέρμπι εκτός έδρας. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, επιδόθηκαν σε έναν πόλεμο δηλώσεων και ανακοινώσεων με φόντο την Γαλλική πρωτεύουσα.
 

Εκεί όπου ο πρωθυπουργός συναντήθηκε μυστικά με τoν επικεφαλής της τράπεζας Rothschild και που η Μαρέβα Μητσοτάκη κάποτε αγόρασε ένα διαμέρισμα. Επί δύο μέρες οι Έλληνες παρακολούθησαν μάχες για θέματα που ασφαλώς ενδιαφέρουν και έχουν ουσία, δεν αποτελούν όμως προτεραιότητα για την χώρα η οποία έχει μία αξιολόγηση ανοιχτή και τους Έλληνες να πνίγονται στους φόρους και τις περικοπές. Όπως φαίνεται και από τις προηγούμενες μέρες, αλλά και την κόντρα των δύο ανδρών στη Βουλή, οι επιθέσεις κινούνται γύρω από τις εξελίξεις στον ΔΟΛ, τα δάνεια των κομμάτων, το ποιος ευθύνεται περισσότερο για τη σημερινή κατάσταση και κυρίως ποιος κινείται στη σφαίρα σκανδάλων ικανών να προκαλέσουν εντυπώσεις πέρα από την σοβαρότητά τους.

 Στην κυβέρνηση επιμένουν στα χτυπήματα κατά της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη βεβαιότητα ότι οι ηθικές τουλάχιστον, πέρα από τις νομικές διαστάσεις για την αγορά ενός ακριβού διαμερίσματος και μίας δραστηριότητας με διπλό ΑΦΜ, θα συντηρήσουν το πλήγμα κατά του Κυριάκου σε συνέχεια των όσων έχουν ανακοινωθεί για τον Κήρυκα Χανίων και τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ.

 Στη ΝΔ επιμένουν, επίσης, στο μυστικό ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι για την συνάντησή του με τον ισχυρό άνδρα της Rothschild, υποσχόμενοι συνέχεια αποκαλύψεων σε ένα θέμα το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει έχοντας δώσει τις δικές της εξηγήσεις. Όπως όλα δείχνουν, βρισκόμαστε στην ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου και σύντομα θα ξεκινήσει το δεύτερο με μεγαλύτερη, ίσως, ένταση. Όλα αυτά δείχνουν ότι στα δύο επιτελεία αναζητούν τρόπους για ισχυρά χτυπήματα κατά του αντιπάλου, προφανώς ενόψει ραγδαίων εξελίξεων για την χώρα και για διαφορετικούς στρατηγικούς λόγους σε κάθε πλευρά. Για παράδειγμα, στη ΝΔ βλέπουν ότι το μέγαρο Μαξίμου ανακίνησε ένα «μη θέμα» και μάλιστα στα όρια της ανηθικότητας για την σύζυγο του Κ. Μητσοτάκη παίζοντας σε πεδίο εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο λόγος, για τους ίδιους, δεν είναι άλλος από τα αδιέξοδα του κ. Τσίπρα και την δημοσκοπική του κατάρρευση.

Η κυβέρνηση, από την άλλη, επενδύει στο θάμπωμα της εικόνα του Κ. Μητσοτάκη, εκτιμώντας ότι με την επιμονή σε τέτοια θέματα συντηρεί το αφήγημα για το παλιό, σάπιο κομματικό σύστημα που μοναδικό στόχο έχει να επανέλθει στην εξουσία σταθερά εναγκαλισμένο με το σύστημα της διαπλοκής. Όσες εντυπώσεις, όμως, κι αν προκαλούν αυτά τα θέματα, το αποτέλεσμα είναι ότι η κοινωνία απομακρύνεται από αυτές τις πρακτικές. Οι φτωχοί βρίσκονται στο πεζοδρόμιο για το κοινωνικό επίδομα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πάθει «βέρτιγκο» από τα βάρη στα μπλοκάκια και οι αγρότες είναι επίσης στον δρόμο για τα δικά τους βάρη. Αξίζει να θυμηθεί κανείς ότι αν κάποιος αγρότης κάθισε προ ημερών να δει την συζήτηση στη Βουλή για τα δικά του θέματα, παρακολούθησε μία μάχη για τον Ψυχάρη, τον Κήρυκα Χανίων, τα δάνεια των κομμάτων και τα προβλήματα της Αυγής. Στον Τιτανικό, ενώ το πλοίο βυθιζόταν στην πρώτη θέση χόρευαν…

Του Γιάννη Χρηστάκου

www.dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved