Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο δείπνο με τον Ομπάμα - Ποιοι είναι

Θα μετέχουν περίπου 40-50 μέλη της αμερικανικής αποστολής και της διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα, από καμία πλευρά δεν θα μετέχουν επιχειρηματίες, ενώ στους 80, περίπου ανέρχονται οι Έλληνες αξιωματούχοι που έχουν προσκληθεί. 

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα μετέχουν και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Από υπουργούς αναμένεται να παραβρεθούν οι:

Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς,

Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος,

Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος,

Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και

Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά.

Επίσης, αναμένεται να παρευρεθούν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, πρέσβεις και πρυτάνεις. 

 

Στο δείπνο δεν προσκαλούνται οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που προκάλεσε ήδη τη δημόσια αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

 Όπως δήλωσε «ενημερώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ότι στις συναντήσεις και στο δείπνο των ελληνικών αρχών με τον Αμερικανό πρόεδρο Μ. Ομπάμα, από το πολιτικό κόσμο της Ελλάδος θα παρίστανται μόνο ο πρωθυπουργός, κυβερνητικά στελέχη και ο κ. Κ. Μητσοτάκης» και σχολίασε: «Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη, προδίδει κλειστοφοβική διπλωματία και δείχνει ότι εμποδίζουν κάποιοι τον αμερικανό πρόεδρο να γίνει γνώστης των θέσεων των υπολοίπων κομμάτων.

Στην Ελλάδα την πτώχευση την έφεραν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικός κληρονόμος του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, επαφή με τον ξένο επίσημο θα έχουν μόνο αυτοί που με την συμπεριφορά τους, των τελευταίων δεκαετιών κατέστρεψαν την Ελλάδα».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved