Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιπροσωπεία της Βουλής στις εργασίες της Διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή

Στην 22η σύνοδο της Διάσκεψης των Συμβαλλόμενων Μερών της Σύμβασης-Πλαισίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (CΟΡ22) θα εκπροσωπήσουν τη Βουλή των Ελλήνων οι βουλεύτριες κ. Αικατερίνη Ιγγλέση, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος, και κ. Χαρούλα Καφαντάρη, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Η σύνοδος διεξάγεται στο Μαρόκο, στην πόλη του Μαρακές, από 7 έως 18 Νοεμβρίου 2016, λίγες δηλαδή ημέρες αφότου τέθηκε τυπικά σε ισχύ η Συμφωνία των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή.

Στόχος των φετινών εργασιών της Διάσκεψης είναι η συγκεκριμενοποίηση των απαιτούμενων μέτρων και δράσεων για την υλοποίηση της Συμφωνίας, ώστε να επιταχυνθεί ο ρυθμός μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου και να βοηθηθούν όλες οι χώρες προκειμένου να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τα προβλήματα που προκύπτουν από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Σημειώνεται ότι η Βουλή των Ελλήνων κύρωσε την Συμφωνία των Παρισίων στις 5 Οκτωβρίου 2016, ενώ μία εβδομάδα πριν (στις 4 Νοεμβρίου) φωταγώγησε με πράσινο χρώμα το κτήριό της συμμετέχοντας με τον συμβολικό αυτό τρόπο στην έναρξη ισχύος της.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved