Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ο Τσίπρας αναγκάστηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να κάνει κωλοτούμπα

Για "σαχλαμάρες" των προηγούμενων κυβερνήσεων που ανάγκασαν τον σημερινό πρωθυπουργό να κάνει κωλοτούμπα έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης,

 σχολιάζοντας εκτενώς τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε την Ελλάδα ως κοινωνία και οικονομία σοβιετικού τύπου με την έννοια ότι πρόκειται για μια χώρα κατεξοχήν κρατιστική, ενώ φρόντισε να υπενθυμίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι τις πρώτες κρατικοποιήσεις έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τον Παπαληγούρα.

"Έχει μπει μέσα στο πετσί μας η έννοια και το όνειρο κάθε γονιού να γίνει το παιδί του δημόσιος υπάλληλος. Υπάρχει μια καλλιεργημένη εχθρότητα προς την ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία δεν εξηγείται", τόνισε ο κ. Μπουτάρης προσθέτοντας ότι η Γερμανία έγινε αυτή που έγινε γιατί μετά τον πόλεμο δούλεψαν σαν σκυλιά και είχαν μεγάλη πειθαρχία.

"Το μνημόνιο μπορεί να είναι τραγικό, εγώ όμως πρώτος έλεγα και το λέω ακόμα ότι έπρεπε να το ανακαλύψουμε εμείς το 1981, όταν μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αυτό γιατί δεν είμαστε ευρωπαϊκό κράτος", σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα "ρεμπέτ ασκέρι" (δηλαδή φευγάτη από την κοινωνικά συντεταγμένη κοινωνία), η οποία μπήκε σε μια ομάδα κρατών που τηρούν κανόνες και νόμους, ενώ χρησιμοποίησε ως παράδειγμα το ποδόσφαιρο λέγοντας: "Όταν πας να παίξεις ποδόσφαιρο, δεν πιάνεις τη μπάλα με τα χέρια. Εμείς φάγαμε 15 γκολ".

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε: "Είναι ευτύχημα για το σύνολο του Ευρωπαϊκού κόσμου το ότι συνέβη αυτό το περιστατικό με την Ελλάδα και αν δεν κάνανε σαχλαμάρες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και τα προηγούμενα μνημόνια είχαν βγάλει κάποιο αποτέλεσμα, δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ. Ο Τσίπρας αναγκάστηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να κάνει κωλοτούμπα". ΄

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, η κυβερνητική προσπάθεια πρέπει να στηριχθεί από όλους, ενώ σημείωσε ότι "όλοι τα έκαναν σαλάτα. Οι δανειστές μας δεν είναι τίποτα κορόιδα. Είναι πιο έξυπνοι από εμάς".

Ακόμη, απαντώντας στον επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκη Συσπείρωση" Γιάννη Δελλή, σχετικά με το εάν αυτό ήταν κάτι πατριωτικό, ο κ. Μπουτάρης είπε:

"Τι θα πει πατριώτης; Ο Νιάρχος είναι πατριώτης; Έδωσε 100 εκατομμύρια για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Θα πεις ότι δεν είναι πατριώτης επειδή είναι εφοπλιστής; Εσείς είστε γραφικοί. Έχω δει πως λειτουργείτε", ενώ διευκρίνισε ότι θαυμάζει στο ΚΚΕ το γεγονός ότι κρατά μια ιδεολογία η οποία είναι απολύτως ξεκάθαρη.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version