Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου επισκέφθηκε τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Σοφία Μαυρίδου: “Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και παγκοσμίως. Θα είναι εξαιρετικά παραγωγική και αποδοτική μία συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Α.Π.Θ. και είναι μεγάλη μας χαρά που ο Πρύτανης του πανεπιστημίου ανταποκρίνεται θετικά στην πρωτοβουλία μας” 

 Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, επισκέφθηκε τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Περικλή Μήτκα, στην Πρυτανεία του Α.Π.Θ. Η κα Μαυρίδου κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής της επίσκεψης συζήτησε με τον κο Μήτκα τους τρόπους συνεργασίας που θα μπορούσαν να επιτευχθούν μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Α.Π.Θ., καθώς επίσης και μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης.

“Το Αριστοτέλειο είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο με εξαιρετικό έργο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, το οποίο δεν παρέχει απλά εξειδικευμένες γνώσεις στους φοιτητές, αλλά πλέον λαμβάνει κι έναν εξωστρεφή χαρακτήρα, αποτελώντας έναν πυλώνα κοινωνικής, αλλά και τεχνολογικής υποστήριξης σε διάφορους φορείς”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και εντεταλμένη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε θέματα Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Ο κος Μήτκας και η κα Μαυρίδου συζήτησαν για αρκετή ώρα σχετικά με το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Π.Ε. Πιερίας και του Α.Π.Θ. το οποίο πρόκειται άμεσα να προωθηθεί και το οποίο θα καθοριστεί από το πανεπιστήμιο και την αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο που ορίζει ο Καλλικράτης.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη θετική ανταπόκριση του κου Μήτκα για το επικείμενο μνημόνιο συνεργασίας, ενώ εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η βούληση για να λάβει η συνεργασία αυτή έναν ευρύτερο περιφερειακό χαρακτήρα, καθώς αυτοδιοίκηση και πανεπιστήμιο έχουν κοινούς στόχους, την εξέλιξη, ανάπτυξη και πρόοδο των πολιτών σε όλους τους τομείς.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved