Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Politico για Αλέξη Τσίπρα: Το νέο είδωλο της παγκόσμιας αριστεράς θα γίνει ο παρίας της Ελλάδας

 «Η νίκη του Έλληνα πρωθυπουργού στο δημοψήφισμα κατά της λιτότητας ενισχύει το στάτους του ως το νέο αριστερό είδωλο του κόσμου», αναφέρει νέο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Politico

στο οποίο εμπεριέχεται φωτογραφία του Τσίπρα α λα... Τσε Γκεβάρα.

Όπως αναφέρει το κείμενο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός έλαβε τα συγχαρητήρια του Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος σε επιστολή του τον αποκάλεσε «compañero», δηλαδή σύντροφο. Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να εμπνεύσει την παγκόσμια αριστερά με ένα τρόπο που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός στην Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες.

 

«Κάνοντας την αντιπαράθεση της Ελλάδας με τους πιστωτές να μοιάζει με μια μάχη τύπου “Δαβίδ εναντίον Γολιάθ” ανάμεσα στον απλό πολίτη και τον καπιταλισμό, ο Τσίπρας κέρδισε τις καρδιές των Μαρξιστών όλου του κόσμου», επισημαίνει ο αρθρογράφος.

Η απήχηση του Τσίπρα όμως έρχεται σε μια εποχή που πολλές Ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όπως στην περίπτωση της Ισπανίας.

 «Σκεφτείτε την Ισπανία, όπου οι Ποντέμος, ένας κλώνος του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ανέβει στις δημοσκοπήσεις», αναφέρει το Politico, ενώ στην συνέχεια διατυπώνεται το ερώτημα του εάν κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την Ευρώπη.

Οι ακραίες ιδεολογίες, αριστερές και δεξιές, δεν εκλείπουν από την Ευρώπη, όμως αυτό που είναι πρωτόγνωρο είναι το γεγονός ότι ο ιδεολόγος Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει την εξουσία στα χέρια του, τονίζει το άρθρο.

Οι ΗΠΑ και πολλές Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανησυχούν πως ένα Grexit θα ωθούσε την Ελλάδα στην... αγκαλιά του Πούτιν ή ακόμα χειρότερα. Μέχρι στιγμής όμως ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να θέλει να υπογράψει μια συμφωνία με τους θεσμούς και ακολούθως οι τόνοι στις διαπραγματεύσεις έχουν χαμηλώσει.

Όπως αναφέρει το Politico, είναι γεγονός πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, είχε συμπεριλάβει στις σημειώσεις που είχε κρατήσει για την συνάντηση με τους Ευρωπαίους την φράση: «όχι στην θριαμβολογία».

Αυτή η πρόθεση όμως του Τσίπρα να σκύψει το κεφάλι και να προχωρήσει σε συμφωνία και να μην κάνει πράξη όλα όσα υποσχέθηκε θα τον μετατρέψουν από «είδωλο της αριστεράς» σε παρία της Ελλάδας, καταλήγει το Politico.

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved