Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βράβευση προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που αγωνίστηκαν στο Ρίο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης παρέστησαν στη βράβευση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είπε μεταξύ άλλων:

«Να σας καλωσορίσω και να σας πω ότι μας κάνατε όλους υπερήφανους. Τιμήσατε την πατρίδα, τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αποτελείτε παράδειγμα για όλους και θέλω να συνεχίσουμε την πολύ στενή συνεργασία, γιατί ως Ολυμπιονίκες αποτελείτε παράδειγμα για τη νέα γενιά.

Θέλω να ξέρετε ότι η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία είμαστε δίπλα σας και θέλουμε να έχουμε μία πολύ πιο στενή συνεργασία. Θερμά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σας, για τη νίκη σας και μακάρι το παράδειγμά σας να το ακολουθήσουν και άλλοι. Καλώς ήρθατε».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας είπε μεταξύ άλλων:

«Τους πρωταθλητές τους θαυμάζω και ξέρω πολύ καλά τον κόπο που έχουν καταβάλει, το πόσο σεμνά αλλά και με τι ήθος και τι προσήλωση και με τι προσπάθεια φθάνουν στο στόχο τους. Για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, σας βλέπω, σας σφίγγω το χέρι. Ξέρω ότι εκπροσωπείτε την Ελλάδα αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις με τον καλύτερο τρόπο και αυτοί που παίρνουν μετάλλια αλλά και αυτοί που δεν παίρνουν μετάλλια αλλά που δίνουν τον ίδιο αγώνα. Είστε, και το γνωρίζετε καλά, όχι απλά πρότυπα αλλά οι σύγχρονοι ήρωες. Μακάρι να έχουμε συνέχεια ειρήνη και οι ήρωες οι σημερινοί να είναι από τον αθλητισμό, και οι μάχες να δίνονται στα ταπί, στα στάδια , στη θάλασσα, στις πισίνες. Είσαστε οι σύγχρονοι ήρωες και ταυτόχρονα οι φορείς της ιδέας του αθλητισμού και οι φορείς της ιδέας της ειρήνης.

Και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, όχι μόνο μας κάνουν εξαιρετικά υπερήφανους αλλά και μας δείχνουν, πως κάποια στιγμή, που τα φέρνει η ζωή, τη δύναμη που έχεις - τη μαγκιά που έχει, άνδρας και γυναίκα - να σηκωθείς και να κάνεις κάτι παραπάνω που πιθανά δεν θα έκανες αν δεν σου τύχαινε η αναποδιά. Δείχνει πόση εσωτερική δύναμη έχει ο άνθρωπος και πόσο αυτά τα στάνταρ μπορούν να τα φθάσουν πάρα πολύ ψηλά. Εκεί θα πρέπει να είναι κάποιος διπλά υπερήφανος».

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης στο χαιρετισμό που απηύθυνε προς αθλητές, τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στους αγώνες και για τις διακρίσεις τους σε αυτούς, τονίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι υπερήφανες για τα μέλη τους που συμμετείχαν στους αγώνες και εξαίροντας ειδικότερα τη συμμετοχή στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων στην ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα.

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved