Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με φοιτητές της Διπλωματικής Ακαδημίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, δέχθηκε  στο γραφείο του φοιτητές της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών, υποψήφιους ακόλουθους πρεσβειών, οι οποίοι και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Βούτσης, κατά τη συνάντηση που είχε με τους υποψήφιους διπλωμάτες, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας επισημαίνοντας ότι  όπου κι αν τοποθετηθούν μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους «θα υπάρχει ο ισχυρός βραχίονας στήριξης της Βουλής των Ελλήνων» για την ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας και την προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας τόσο στην ευρύτερη περιοχή μας όσο και διεθνώς.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου επισήμανε τον ιδιαίτερο ρόλο των 86 κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας στην εμβάθυνση της κατανόησης και της συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και των εκλεγμένων αντιπροσωπευτικών σωμάτων των άλλων χωρών, δίνοντας έμφαση στα ζητήματα του χρέους και της αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε επίσης τη σημασία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας σε κρίσιμα διεθνή θέματα όπως είναι το Παλαιστινιακό, οι πρωτοβουλίες για το προσφυγικό, ο φάκελος της Κύπρου και οι γερμανικές αποζημιώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved