Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ να μην υποκύψουν σε εκβιαστικά διλήμματα. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους και όσες έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μια πρόταση δηλαδή την οποία η κυβέρνηση αρνήθηκε να...

 

θέσει σε ψηφοφορία στη Bουλή, στερώντας από το λαό μας το δικαίωμα να το ρίξει μαζικά στην κάλπη, αφαιρώντας του τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικές προτάσεις.

Απέναντι στο κολοβό, αμφιλεγόμενο ερώτημα του δημοψηφίσματος-αστραπή, ένα μέρος του λαού που κατάφερε να ξεπεράσει τον εγκλωβισμό και την παραπλάνηση, έδωσε μια πρώτη απάντηση, με το άκυρο, αλλά και το λευκό, ενώ αρκετοί επέλεξαν την αποχή από αυτή τη διαδικασία, λόγω και των δυσκολιών και των μεγάλων εξόδων μετακίνησής του.

Από την πρώτη στιγμή της απόφασης για δημοψήφισμα είχαμε σωστά επισημάνει ότι είτε ΟΧΙ είτε ΝΑΙ βγει από τη σημερινή κάλπη, δεν υπάρχουν πραγματικά φιλολαϊκές εναλλακτικές λύσεις εντός της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου, της αναγνώρισης του χρέους, με τις οποίες πορεύονται όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, είτε του μπλοκ του ΟΧΙ, είτε του μπλοκ του ΝΑΙ. Αφού οι προτάσεις και των μεν και των δε συμφωνούν, ως προς την αναγκαιότητα τήρησης των κανόνων της ΕΕ, της υπηρέτησης ο καθένας τους των συμφερόντων τμημάτων του κεφαλαίου.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους και όσες επέλεξαν σήμερα το ΟΧΙ, πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να σταματήσει η λιτότητα, ότι απαντάνε με αυτόν τον τρόπο στα αντιλαϊκά μέτρα, στα μνημόνια. Τους καλούμε όλους και όλες, που σήμερα αισθάνονται δικαιωμένοι που επικράτησε το ΟΧΙ, να μην εφησυχάσουν, να μη συναινέσουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει αυτό το ΟΧΙ σε ένα ΝΑΙ σε νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Τους τείνουμε το χέρι για τους αγώνες της επόμενης μέρας, ενάντια στην επιδείνωση της ζωής τους.

Ανάλογα απευθυνόμαστε και σε όσους και όσες επέλεξαν το ΝΑΙ, κάτω από την πίεση της μεγαλοεργοδοσίας, κάτω από το φόβο των κλειστών τραπεζών, για το μισθό τους, τη σύνταξή τους, για τις μικρές αποταμιεύσεις τους. Τους καλούμε να σκεφτούν ξανά τις επιλογές αυτές, να αντιπαλέψουν τα διλήμματα από δω και πέρα, να μην αναδιπλωθούν συντηρητικά, αντιδραστικά, δίνοντας αέρα στα πανιά προηγούμενων κυβερνητικών κομμάτων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να επιβάλει στο λαό μας νέα σκληρά μέτρα, νέα μνημόνια διαρκείας. Η διαπραγμάτευση που έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας, με βάση την πρότασή του πριν τρεις μέρες προς τους "τρεις θεσμούς", δηλαδή την τρόικα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέο χειρότερο μνημόνιο. Δεν φτάνει που έτσι νομιμοποιεί και τα προηγούμενα μνημόνια με τους εφαρμοστικούς τους νόμους, αλλά και δεν διστάζει να οδηγήσει το λαό μας σε πραγματική χρεοκοπία. Η εναλλακτική που μπορεί ως μια άλλη πιθανότητα να προκύψει και για την οποία έχει μιλήσει η τρόικα, δηλαδή με δρομολόγηση πορείας εξόδου από το ευρώ, είναι και αυτή εκδοχή, που επίσης θα πλήξει μόνο την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα.

Αναδεικνύεται η αναγκαιότητα το κίνημα, ο λαός μας να υιοθετήσει μαζικά και αποφασιστικά την πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων, πράγμα που προϋποθέτει κοινωνικοποίηση μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μη αναγνώριση του χρέους - μονομερή διαγραφή του, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας για την ανάπτυξη της κοινωνίας, για το λαό και με το λαό μας πραγματικά στην εξουσία. Το ΚΚΕ θα βρεθεί μπροστά σε όλους τους αγώνες του λαού μας και την επόμενη περίοδο, δυναμώνοντας από την επόμενη κιόλας μέρα, από αύριο, την αντιμονοπωλιακή αντικαπιταλιστική γραμμή πάλης, τη συσπείρωση με το ΚΚΕ.

Οργανώνουμε την αντίσταση, την ετοιμότητα, την προετοιμασία σε ενδεχόμενο νέων αρνητικών εξελίξεων. Στηρίζουμε όλους τους ανήμπορους και καταφρονεμένους. Οργανώνουμε μέσα από Επιτροπές Αγώνα στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα νοσοκομεία, στα σούπερ μάρκετ, στις υπηρεσίες, από Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές, από επιτροπές κοινωνικής αλληλεγγύης και βοήθειας, μέσα από ομάδες και επιτροπές ελέγχου για την επιβίωση πραγματικά της λαϊκής οικογένειας.

Απαντάμε στην απόπειρα πόλωσης και "διχασμού" του λαού με την ενότητα της εργατικής τάξης, την ταξική συσπείρωση μέσα στο κίνημα, την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας. Η πρόταση του ΚΚΕ ενώνει τη λαϊκή πλειοψηφία για το σήμερα και το αύριο, ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους».

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version