Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πρόεδρος της Βουλής εγκαινίασε το 45 Φεστιβάλ Βιβλίου

Το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που φέτος είναι αφιερωμένο στα 50 χρόνια Δημόσιας Τηλεόρασης, εγκαινίασε τη Δευτέρα το βράδυ στο Ζάππειο ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, αφού σημείωσε ότι «ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου κάθε χρόνο  με το μεράκι του γράφει το δικό του βιβλίο», επισήμανε στον χαιρετισμό του:

«Η αγάπη για το βιβλίο είναι αγάπη και για τη μάθηση και για τον εαυτό μας και για τον συνάνθρωπό μας. Μας φέρνει πιο κοντά στα ερωτήματα που πρέπει να τεθούν και στις απαντήσεις που πρέπει να δοθούν σε κάθε εποχή. Όπως επίσης και το αφιέρωμα στα 50 χρόνια της Δημόσιας Τηλεόρασης δίνει το έναυσμα για μια σημαντική συζήτηση που πρέπει να γίνει, με τους όρους που έχουν διαμορφωθεί τώρα, για ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο όπου ο δημόσιος φορέας θα παίζει τον πιλοτικό και καθοριστικό του ρόλο. Με αυτές τις σκέψεις -και αφού προηγουμένως ακούστηκαν οι ανάγκες για να ενθαρρυνθεί  πραγματικά αυτή η πλούσια δεξαμενή από το μεράκι που είδαμε εδώ, από περίπτερο σε περίπτερο, από τη διάθεση και τη φροντίδα χιλιάδων ανθρώπων μέσα σε δύσκολες συνθήκες- θα ήθελα να εγκαινιάσω και τυπικά τη φετινή προσπάθεια».

Ο κ. Βούτσης περιηγήθηκε όλους τους χώρους και τα περίπτερα της έκθεσης και εξέφρασε τις ευχαριστίες του ιδιαίτερα για την παρουσία του κ. Ροβήρου Μανθούλη, «ενός ανθρώπου που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή μαζί με άλλους και αφήνει ακόμα το αποτύπωμά του όχι μόνο  από αισθητική άποψη, αλλά και πολιτική και πολιτιστική, με τα ερεθίσματα γενεών», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στα εγκαίνια  χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης, ενώ παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο κ. Νίκος Σοφιανός από το ΚΚΕ και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος.   

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή έως τις 18 Σεπτεμβρίου.  

 

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved