Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

O Σαμαράς απέδειξε (ξανά) γιατί θα είναι ο παντοτινός φίλος των δανειστών

Σε ένα ακόμη ρεσιτάλ τρομολαγνείας, λασπολογίας, εκβιασμών, αλλά και ανυπόστατων κατηγοριών, επιδόθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν, είναι και θα παραμείνει ο «παντοτινός φίλος των δανειστών»,

 συνεχίζοντας να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους από οποιοδήποτε πόστο.

Ο πρώην έτσι πρωθυπουργός της ανεργίας, της ανθρωπιστικής κρίσης και των… λουκέτων άρπαξε την ευκαιρία να κατηγορήσει για μία ακόμη φορά τον Αλέξη Τσίπρα πως «ψεύδεται στον ελληνικό λαό» και πως «εξ αρχής ήθελε να βγει η χώρα από το ευρώ».

Παράλληλα, σε δήλωσή του ο κ. Σαμαράς του «ναι σε όλα», κατηγορεί τον πρωθυπουργό για ανευθυνότητα, λέγοντας πως συνεχίζει να επιμένει στα ψέματα.

Αναφερόμενος, δε, στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για την τελευταία Έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι ο πρωθυπουργός λέει επίσης ψέματα καθώς «η ίδια έκθεση κατηγορεί τη δική του κυβέρνηση, πως είναι αυτή που επιδείνωσε την κατάσταση της Οικονομίας, από κάθε άποψη, τους τελευταίους πέντε μήνες». Όπως υποστηρίζει μάλιστα, επειδή επιδεινώθηκε η κατάσταση της χώρας, η Έκθεση προτείνει νέο μνημόνιο με πολύ βαρύτερα μέτρα.

«Τους κατηγορούν ότι χειροτέρεψαν τα πάντα και εκείνοι... πανηγυρίζουν!

Τους φέρνουν νέο μνημόνιο και εκείνοι… χαίρονται», δηλώνει ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αν και δεν άφησε κοινωνικό και πολιτικό δικαίωμα που να μην καταστρατηγήσει, καταντώντας τη χώρα μας φτωχό συγγενή, εκφράζει την ανησυχία του για ενδεχόμενο κούρεμα καταθέσεων!

«Το κούρεμα χρέους άλλωστε, το έχουμε κερδίσει από το 2012! Τώρα μ’ αυτή την κυβέρνηση από κούρεμα καταθέσεων κινδυνεύουμε», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε επίσης τον κ. Τσίπρα πως ψεύδεται όταν λέει πως είτε βγει μεθαύριο το ΝΑΙ είτε το ΟΧΙ, η κυβέρνηση θα πάει αμέσως να κλείσει συμφωνία.

«Μα τότε γιατί έκαναν δημοψήφισμα; Γιατί δημιουργούν διχασμό; Γιατί έπρεπε η χώρα να καταρρεύσει», αναρωτιέται ο κ. Σαμαράς ο οποίος και επικαλείται δήλωση του κ. Τσακαλώτου πως αυτό έγινε για να μην πέσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος προσφέρει για μια ακόμη φορά υπηρεσίες σε όλους όσοι προσπαθούν να υπονομεύσουν την Ελλάδα και να φορτώσουν με νέα βάρη τους πολίτες της, «εξ αρχής ήθελαν να βγει η χώρα από το ευρώ, με τη “σύμφωνη γνώμη” του λαού μας», ενώ εκτιμά φυσικά πως οι τράπεζες δεν πρόκειται να ανοίξουν με το ΟΧΙ.

«Τώρα λένε πως θα ανοίξουν οι τράπεζες! Πώς; Με το ΟΧΙ; Με ολόκληρη την Ευρώπη να το εκλαμβάνει ως «όχι» στο ευρώ;
Ψέματα λένε και πάλι! Όπως προ ημερών ψέματα έλεγαν ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες. Και ήταν τελικά η ίδια η κυβέρνηση που έκλεισε τις τράπεζες» τονίζει ο κ. Σαμαράς, θέτοντας το διακύβευμα της Κυριακής.

«Την Κυριακή, λοιπόν, ψηφίζουμε Ναι ή Όχι στο ευρώ! Δεν ψηφίζουμε αν συμφωνούμε με εκείνη ή την άλλη πρόταση. Γιατί- κοιτάξτε- ό,τι κι αν ψηφίσει ο κόσμος, τώρα μας είπαν ότι θα υπογράψουν συμφωνία μέσα σε 48 ώρες. Αυτό που δεν έκαναν επί 5 μήνες! Και ασφαλώς μέσα σε 48 ώρες, δε θα φέρουν καλύτερη συμφωνία. Όμως, όλοι το λένε πια: Το ΟΧΙ θα αδυνάτιζε δραματικά τη διαπραγματευτική θέση της χώρας!», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ πως «δεν αντέχει την ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας», αλλά και πως «θέλει να αλλάξει τον ιστορικό προσανατολισμό της χώρας ώστε να επιζήσει το κόμμα κι όχι η Ελλάδα», καλώντας τον ελληνικό λαό πέρα και πάνω από κόμματα να σταθεί ενωμένος δίπλα στο ΝΑΙ για μια Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ.

«Και καλώ όλους τους Έλληνες, ό,τι κι αν πιστεύουν, να φτάσουν στις κάλπες ενωμένοι. Και το κυριότερο: ό,τι κι αν ψηφίσουν, να είναι ενωμένοι και την επόμενη μέρα! Η δύναμή μας είναι η ενότητα του λαού μας. Γιατί δεν ψηφίζουμε μόνο ΝΑΙ στο ευρώ.
Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ελλάδα. Στη δυνατή Ελλάδα. Και δυνατή Ελλάδα είναι η Ευρωπαϊκή Ελλάδα! Είναι η Ενωμένη Ελλάδα», καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Σαμαράς.

newsbomb.gr

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version