Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Η Μέρκελ αντιγράφει τον Σαμαρά ή ο Σαμαράς την Μέρκελ;;;;;

Μέρκελ: Στο δημοψήφισμα οι Έλληνες θα ψηφίσουν αν θέλουν ευρώ ή όχι

Σαμαράς: Το «ναι» στο δημοψήφισμα είναι «ναι» στο ευρώ

Ξεκάθαρη ότι το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που θα γίνει την Κυριακή 5 Ιουλίου θα είναι "όχι" στο ευρώ ήταν η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος επέρριψε την ευθύνη για την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων αποκλειστικά στην ελληνική κυβέρνηση.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση της με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων στη Γερμανία, η κ. Μέρκελ είπε πως η Γερμανία και η ίδια, παραμένει ανοικτή σε διαπραγμάτευση με την Ελλάδα και την επομένη του δημοψηφίσματος.

Χαρακτήρισε πάντως την πρόταση που κατέθεσαν οι δανειστές προς την Ελλάδα "γενναιόδωρη προσφορά".

Σχετικά με την παράταση του ελληνικού προγράμματος είπε πως δεν υπάρχει καμία παράταση. "Αύριο τα μεσάνυχτα το πρόγραμμα της Ελλάδας τελειώνει. Αν η κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα ζητήσει μία νέα διαπραγμάτευση δε θα έχουμε αντίρρηση σε αυτό το θέμα. Αν έχει πρόβλημα το ευρώ θα έχει και η ΕΕ", τόνισε.

Ενώ είπε πως η Ευρώπη θέλει να δείξει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα αλλά η αλληλεγγύη πρέπει να προέλθει και από τη μεριά της Ελλάδας.

"Κάθε κράτος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του ώστε να υπάρχει αλληλεγγύη. Η Ευρώπη θα λειτουργήσει μόνο αν υπάρχει διάθεση για συμβιβασμό. Για άλλη μία φορά υπογραμμίζω ότι είναι ευθύνη της Ελλάδας η διακοπή των διαπραγματεύσεων. Όσον αφορά το αναπτυξιακό πακέτο παραμένει στο τραπέζι της Ελλάδας, όπως ανέφερε και ο κ. Γιούνκερ. Η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση με σιγουριά και άνεση. Οι υπ. Οικονομικών θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να στηρίξει το ευρώ", ανέφερε η Καγκελάριος της Γερμανίας, δείχνοντας σίγουρη ότι η Ευρωζώνη μπορεί να αντιμετωπίσει μία κρίση στο νόμισμα.

Σαμαράς: Το «ναι» στο δημοψήφισμα είναι «ναι» στο ευρώ

 

 

Το «όχι» οδηγεί, όχι μόνο στην έξοδο της χώρας από το ευρώ, αλλά στο χάος - Η πλειοψηφία θέλει η χώρα να μείνει εντός του ευρώ, της Ευρώπης - Έχουμε capital controls στην αρχή της τουριστικής περιόδου - Μας οδηγούν σε ένα πραξικοπηματικό δημοψήφισμα-παρωδία

Αντιμέτωπη με την προοπτική μιας αληθινής καταστροφής χωρίς προηγούμενο, σε καιρό ειρήνης, είναι η χώρα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.


Ο ίδιος είπε πως η Ελλάδα βρισκόταν σε οικονομική κρίση εδώ και χρόνια, όμως «βγήκαμε από την κρίση, υπήρχε βελτίωση και σε πέντε μήνες, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουμε κλειστές τράπζες και στάση πληρωμών, είμαστε ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και την κοινωνική αναταραχή. Ένα βήμα πριν βγούμε από το ευρώ».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως όλοι όσοι καλούνται στις κάλπες την εχόμενη Κυριακή πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πέντε βασικά σημεία:

1. Το πραγματικό ερώτημα είναι "ναι ή όχι στην Ευρώπη και το ευρώ". Το "όχι" οδηγεί όχι μόνο στην έξοδο της χώρας από το ευρώ, αλλά οδηγεί στο χάος, σημείωσε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε:

2. «Η έξοδος θα οδηγήσει σε κατάρρευση και σε πολλούς εθνικούς κινδύνους. Αν υπάρχουν αποθέματα, πόσο θα κρατήσουν και πόσο θα ανανεωθούν; Αγοράζοντας από την Ευρώπη σε δραχμές;» υπογράμμισε.

3. Με την έξοδο από το ευρώ, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «δεν διαγράφεται το χρέος της χώρας. Θα ξεχρεώνουμε το χρέος σε ευρώ, με υποτιμημένες δραχμές. Οι ίδιοι οι μισθοί, σε δραχμές πια, θα αγοράζουν τα μισά αγαθά. Θα ακολουθήσει απίστευτη και πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση. Θα χάσουμε το 50% του σημερινού ΑΕΠ σε μερικές εβδομάδες».

4. Με την «απόλυτη ισοπέδωση που θα ακολουθήσει», όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς, «όλα θα καταστραφούν εκτός από ένα: Το μεγάλο κομματικό κράτος. Η ανεργία θα διπλασιαστεί, θα τρέφεται από τις σάρκες της πραγματικής οικονομίας. Όπου επικράτησε το μεγάλο κράτος, οι κοινωνίες οδηγήθηκαν στο χάος».

5. Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «μέχρι τώρα η προπαγάνδα τους προσπαθούσε να πείσει ότι ήξεραν πού το πήγαιναν, ότι διαπραγματεύονταν κάτι καλύτερο εντός Ευρώπης. Αποδεικνύεται ότι εμείς προειδοποιούσαμε ότι θα φέρουν κλειστές τράπεζες. Και σήμερα όλα αυτά συμβαίνουν. Έχουμε capital controls στην αρχή της τουριστικής περιόδου. Εδώ η κυβέρνηση έβαλε μόνη τα χέρια και βγάζει τα μάτια του πιο δυναμικού τομέα της οικονομίας μας».

«Οκτώ φορές περισσότερη λιτότητα πρότεινε η κυβέρνηση σε σχέση με το e-mail Χαρδούβελη και πάλι δεν κατόρθωσε να φέρει συμφωνία. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης υποσχόταν 12 δισ. ευρώ παροχές και με το σχέδιο Τσίπρα, τον εφιάλτη Τσίπρα, πρότειναν μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν. Οι συγκεκριμένοι, μας οδηγούν σε  ένα δημοψήφισμα παρωδία, σε ένα δημοψήφισμα πραξικόπημα, γιατί δεν έχει αντικείμενο, καθώς η πρόταση έχει ήδη αλλάξει» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς. 

Για άξονα συνεννόησης ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσής Αυγής έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας πως δεν θα περάσει το δημοψήφισμα Τσίπρα, Καμμένου και Μιχαλολιάκου.

Η μεγάλη πλειοψηφία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, είναι υπέρ της Ευρώπης, «θέλει να παραμείνουμε στην καρδιά της, καταλαβαίνει ότι μας κορόιδεψαν και ότι μας πάνε στον γκρεμό. Με ένα «όχι» η Ελλάδα θα πάει σε άλλο νόμισμα, υποτιμημένο, χωρίς επιστροφή στο ευρώ. Οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Θα σταματήσουν οι αγροτικές επιδοτήσεις, τα ΕΣΠΑ, τα startups, τα erasmus. Η Ελλάδα θα έχανε 7 δισ. το χρόνο για τα επόμενα έξι χρόνο, είναι ο λογαριασμός του "όχι"».

Εδώ είναι η Ελλάδα, που θέλει να μείνει στην καρδιά της Ευρώπης, είπε ο Αντώνης Σαμαράς φανερά συγκινημένος.

«Θέλετε να παραμείνουμε στο ευρώ; Θέλετε ανοιχτές τράπεζες; Θέλετε να μείνουμε στην Ευρώπη; Ψηφίστε "ναι", αν θέλετε να βγούμε από το ευρώ, να έχουμε κλειστές τράπεζες και έξοδο της χώρας από την Ευρώπη, ψηφίστε "όχι"» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version