Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και τώρα ο λόγος στον λαό. Δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου

Δεν μπορούμε να προδώσουμε την εμπιστοσύνη του λαού, τόνισε ο πρωθυπουργός

Συγκαλείται η ελληνική βουλή σήμερα Σάββατο 27 Ιουνίου.
Μετά την τελευταία πρόταση των θεσμών για σκληρό μνημόνιο και αφού ενημέρωσε όλο το υπουργικό συμβούλιο και τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου, με ερώτημα την αποδοχή ή απόρριψη του τελεσιγράφου των θεσμών.

Στο διάγγελμα που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον ελληνικό λαό, επισήμανε ότι οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τους μνημονιακούς όρους που υπέγραψαν οι προηγούμενοι. Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή του, δεν έχει τέτοια εντολή και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπογράψει. Ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι εισηγήθηκε δημοψήφισμα την άλλη Κυριακή 5 Ιουλίου, που έγινε ομόφωνα δεκτό από το υπουργικό συμβούλιο. 

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο συνέρχεται εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής, ώστε επικυρώσει την εν λόγω απόφαση. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι έχει ενημερώσει τόσο τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και την Άνγκελα Μέρκελ και τους εταίρους, για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. 

Ο πρωθυπουργός, ξεκαθάρισε ακόμα ότι η ερώτηση του δημοψηφίσματος είναι η αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των θεσμών. Δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της δημοκρατικής επιλογής του κόσμου, "Η Ευρώπη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας, η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης." τόνισε ακόμα, ενώ ακόμα κάλεσε σε "Εθνική ομοψυχία, ενότητα για να πάρουμε τις αποφάσεις που αξίζουν".

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved