Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Europol : Ανησυχούμε… 5.000 ύποπτοι τρομοκράτες, σε όλη τη «Γηραιά Ήπειρο»

Νέα ανησυχία σε όλη την Ευρώπη προκαλούν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ ότι σε όλη τη «Γηραιά Ήπειρο» υπάρχουν 5.000 ύποπτοι τρομοκράτες,

 λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα του Associated Press ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει εκπαιδεύσει 400 «μαχητές» για να επιτεθούν στην Ευρώπη.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής αστυνομίας επιβεβαίωσε, επίσης, ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στους βομβιστές της επίθεσης στις Βρυξέλλες και των επιθέσεων στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο και προειδοποίησε για νέα «επιθετική» στρατηγική από το Ισλαμικό Κράτος για να επιτεθεί στην Ευρώπη.

«Ανησυχούμε για την έκταση που έχουν πάρει τα ευρήματά μας για ένα πιο εκτεταμένο δίκτυο από ό,τι αρχικά φοβόμασταν» δήλωσε ο Γουέινραϊτ σήμερα στο ραδιόφωνο του BBC.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πιο επικίνδυνη, πιο άμεση απειλή από το Ισλαμικό Κράτος. Δεν πρόκειται μόνο για απειλή κατά της Γαλλίας και του Βελγίου αλλά κατά ενός μεγάλου αριθμού ευρωπαϊκών κρατών την ίδια στιγμή. Πρόκειται σίγουρα για τη μεγαλύτερη απειλή που έχουμε αντιμετωπίσει εδώ και μια δεκαετία» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Europol.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η φύση της απειλής, ο τρόπος που έχει εξαπλωθεί σε μια μεγάλη ασύνδετη κοινότητα τουλάχιστον 5.000 ατόμων σημαίνει ότι είναι απίθανο να εκμηδενίσουμε την απειλή. Οπότε πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας».

«Οι 5.000 ύποπτοι που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί στην Ευρώπη, που έχουν ταξιδέψει στη Συρία και το Ιράκ για να αποκτήσουν εμπειρία και ορισμένοι εκ των οποίων έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη, μας ανησυχούν. Το σίγουρο είναι ότι ορισμέν εξ αυτών θα βρεθούν ανάμεσα σε εκείνους που θα υπηρετήσουν τη νέα στρατηγική του Ισλαμικού Κράτους κατά της Δύσης με ομάδες καλά εκπαιδευμένων και καλά οργανωμένων τρομοκρατών προκειμένου να πραγματοποιήσουν πολλαπλές επιθέσεις με πολλά θύματα» κατέληξε ο Γουέινραϊτ ο οποίος θα παρευρεθεί στη σημερινή συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών στις Βρυξέλλες.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved