Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ο Τύπος της Δευτέρας

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τα mail που στραγγάλισαν την Ελλάδα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: « «ο ιπτάμενος Ολλανδός» του ΔΝΤ Μπομπ Τράα, (ο οποίος το 2010-2013 ήταν ο τοποτηρητής του Ταμείου στη χώρα μας) είχε αναλάβει τη βρόμικη αποστολή, με στόχο να σώσει –κόντρα στα συμφέροντα αυτών που, υποτίθεται, εκπροσωπούσε- τις γερμανικές, τις γαλλικές, τις βρετανικές και τις ελβετικές τράπεζες, και να εκτελέσει τους Έλληνες και την Ελλάδα».

ΕΘΝΟΣ: «Μπλακ άουτ στις Βρυξέλλες για τις συντάξεις»

Η εφημερίδα σημειώνει: «σε μία συνάντηση κατά την οποία έπεσε μπλακ άουτ πριν να κλείσουν ώρα οι διαπραγματεύσεις καταγράφηκε χθες στις Βρυξέλλες η διαφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, με αποτέλεσμα οι δραματικές εξελίξεις να καθιστούν αμφίβολη μια απόφαση για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup της Πέμπτης».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σκηνικό ρήξης ανοίγει το δρόμο στη χρεοκοπία»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στα 2 δισ. ευρώ η διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών. Αγωνία για τη στάση της ΕΚΤ απέναντι στις ελληνικές τράπεζες. Αντί για αύξηση ΦΠΑ σε ρεύμα και νερό ζητούν ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλεγγύης στη φορολογική κλίμακα».

ΕΣΤΙΑ: «Σύντροφος Αλέξης ή Πρωθυπουργός;»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «προ δεκαημέρου, όταν ο Πρωθυπουργός ζήτησε την σύγκληση της Βουλής, για να ενημερώσει επί της πορείας των διαπραγματεύσεων, όσοι νουνεχείς πολίτες παρακολούθησαν την συζήτηση «πάγωσαν». Διότι διεπίστωσαν ότι ο κ. Τσίπρας είχε βγάλει το καπέλο του Πρωθυπουργού και μιλούσε ως «σύντροφος Αλέξης» ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Δεν θα θάψουμε τη δημοκρατία-Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στους δανειστές μετά το χθεσινό ναυάγιο στις Βρυξέλλες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μέσα σε 45 λεπτά έληξαν οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και των δανειστών στις Βρυξέλλες. Οι θεσμοί επιμένουν να κοπούν περαιτέρω κατά 1,8 δισ. ευρώ οι συντάξεις και να αυξηθούν τα έσοδα από τον ΦΠΑ ισόποσα. Δεν μπήκαν καν στη συζήτηση των προτάσεων της ελληνικής πλευράς, η οποία αναγκάστηκε να αποχωρήσει και να επιστρέψει στην Αθήνα»

 

ΤΑ ΝΕΑ: «Στυγνοί οι δανειστές αμήχανη η κυβέρνηση»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τον δρόμο της επιστροφής με την αίσθηση του αδιεξόδου πήρε χθες το βράδυ η ελληνική αποστολή υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, η οποία μετέβη στις Βρυξέλλες αλλά δεν κατόρθωσε να βρει δρόμο προσέγγισης με τους δανειστές, καθώς επιμένουν σε πολύ σκληρά μέτρα για φόρους και συντάξεις».

KONTRA NEWS: «Πόλεμος Αμερικής με Ευρώπη στην πλάτη μας»

Η εφημερίδα γράφει ότι «επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Αμερικανούς και τους Γερμανούς για τη διαμόρφωση των νέων γεωπολιτικών ισορροπιών στην Ευρώπη. Η Ελλάδα επηρεάζεται άμεσα από το σκηνικό που διαμορφώνεται, αφού οι Αμερικανοί υπονομεύουν ανοιχτά την προσπάθεια που καταβάλουν οι Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ».

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τετραήμερο αγωνίας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν χθες το βράδυ οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς, εξαιτίας του χάσματος στο δημοσιονομικό σκέλος, το οποίο μπορεί να φτάνει σε μέτρα και το 1,8 δισ. ευρώ. Ο χρόνος πλέον είναι ελάχιστος, καθιστώντας πολύ δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη, την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης, ώστε η χώρα να αποφύγει τη στάση πληρωμών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version